A térség települései

Legyen szép napod

2024 május 26.

vasárnap

21,0°C

  • hét

  • 23,4°C

  • ked

  • 22,7°C

  • sze

  • 22,1°C

Balatonszárszó a Balaton déli partján elhelyezkedő egyik legrendezettebb település, a „kisgyermekes családok paradicsoma”, ahol gyönyörű környezetben, családbarát szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket.

Évről évre parkosítások, virágosítások varázsolják egyre szebbé és vonzóbbá községünket. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben való sokéves eredményes részvételért Balatonszárszó 2014-ben Elnöki Oklevelet kapott elismerésül.

Községünk három stranddal rendelkezik, a legnagyobb és leglátogatottabb a központi strand, mely a balatontipp.hu internetes oldal 2010 nyarán szervezett szavazásán a vendégek véleménye alapján a Balaton második legjobb strandja lett. Vendégeink magasabb szintű kiszolgálása érdekében 2013-ban továbbfejlesztettük és felújítottuk.

A szabadidő aktív eltöltésének főbb helyszínei a strandokon és a jól felszerelt játszótereken kívül a Balaton partján egyedülálló Csukás Színház, mely 2011 óta fesztiválok, gyermek és felnőtt előadások helyszíne.
„A Csukás Színház múltja és jelene” kisfilmmel 2014-ben a Balatonszárszói Turisztikai Egyesület benevezett a Hungexpo által kiírt II. Utazási Turisztikai Kommunikációs Díj pályázatra. Az alkotás közönség díjat nyert.

Egész évben látogatható az aktív befogadásra késztető, interaktív kiállítást bemutató József Attila Emlékház, ahol a főszezonban minden nap szeretettel várjuk kedves vendégeinket.

2014. június 13-án megnyitotta kapuit a Napfényudvar Minigazdaság Állatsimogató. Itt vendégek betekinthetnek egy háztáji parasztudvar mindennapi életébe, megismerhetik annak állatvilágát, ízelítőt kapnak egy lassan elfeledett, a falusi ember és állatai együttélésének idilli világból. A Balaton partján ez egy olyan hely, ahol a családok 1-2 órát kellemesen eltölthetnek, nagyszerű gyerekprogram lehet egy balatoni nyaralás közben.

A horgászok a Balaton partján, valamint a környéken három horgásztónál is hódolhatnak szenvedélyüknek.