Parkolási információk

PARKOLÁS INFORMÁCIÓK - BALATONFÖLDVÁR


Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2017 (III.22.) rendelete (továbbiakban Rendelet) alapján 2017. május 1. napjától több lépcsőben fizető parkolási rendszert vezetett be.

A parkolási rendszeren belül 3 fizető zóna került kialakításra.

I. zóna - Kiemelt övezet:
Vasúti sínpálya északi oldalán a Fesztivál tértől a volt vízmű telepig (26/2.hrsz-ig) terjedő utcai terület azon része, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve.
A zóna üzemideje: május 01-től – szeptember 30-ig naponta 09 órától – 21 óráig, illetve október 01-től április 30-ig naponta 09 órától – 18 óráig.

II. zóna – Belvárosi parkoló övezet:
Bajcsy – Zsilinszky u. két oldalán és a Vak Bottyán utca dél keleti részén kialakított táblával kijelölt terület, a Motel sétány két oldala, a Széchényi Imre utca Spur István utcához csatlakozó jobb oldala, a Spur István utca két oldala a Liszt Ferenc utca és a Kisfaludy utca kereszteződéséig, valamint a Petőfi utca 2 oldala, Kőröshegyi útról nyíló központi parkoló , városháza előtti parkoló, Camping utcában a Neptun társasházhoz vezető útig.
A zóna üzemideje: május 01-től – szeptember 30-ig naponta 09 órától – 21 óráig.

III. zóna – Strandi parkoló övezet: Balatonföldvár Keleti strand bejáratától mindkét irányban 300 m hosszan terjedő, út melletti táblával kijelölt terület illetve a Balatonföldvár Nyugati strand előtt az út melletti táblával kijelölt terület, a strand melletti parkoló, valamint a Hunyadi utca két oldala.
A zóna üzemideje: június 01-től – augusztus 31-ig. naponta 09 órától – 21 óráig.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által biztosított mobilparkolási rendszert SMS-sel, telefonhívással vagy mobil applikációval lehet használni. A rendszerről részletes leírást találnak a www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/parkolasi-utmutato-ugyfeleink-reszere weboldalon.

A három díjfizető zónában eltérő mértékű óránkénti díjat kell fizetni.

Parkolási zónaIdőszakParkolási díjNapijegy
I. sz. parkolási zóna - Kiemelt övezetmájus 1. – szeptember 30.:
09:00 – 21:00
490 Ft / óra
nincs
I. sz parkolási zóna - Kiemelt övezetoktóber 1.- április 30.: 09:00 - 18:00350 Ft / óranincs
II.sz. parkolási zóna - Belvárosi parkoló
övezet vasútállomás előtti területe

május 1 – augusztus 31.:
09:00 – 21:00
400 Ft / óra
Városkártyával ingyenes.
2 400 Ft
Városkártyával ingyenes.
II.sz. parkolási zóna - Belvárosi parkoló övezetmájus 1. – szeptember 30.:
09:00 – 21:00
400 Ft / óra
Városkártyával ingyenes.
2 400 Ft
Városkártyával ingyenes.
III.sz. parkolási zóna - Strandi parkoló övezetjúnius 1. – augusztus 31.:
09:00 – 21:00
400 Ft / óra
Városkártyával ingyenes.
Napijegy: 2 400 Ft
Városkártyával ingyenes.


A díjszabások egységesen a várakozó helyeket személygépkocsival, 3.5 tonna alatti tgk-val. és (3 kerekű) motorkerékpárral igénybevevőkre vonatkoznak. 3.5 tonna feletti gépjárművel a várakozóhelyek nem vehetők igénybe.

Mentességek, kedvezmények:
Díjmentesen várakozhatnak valamennyi parkolóban – meghatározott egyéb feltételek mellett-korlátlan ideig a rendvédelmi és az OMSZ fixen szerelt megkülönböztető jelzéssel rendelkező hivatali gépjárműve,szolgálatának ellátása idejére a helyi önkormányzat gépjárművei illetve a mozgáskorlátozottat szállító gépjármű, amennyiben a gépjárműben az érvényes mozgáskorlátozott igazolvány eredeti példánya az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható módon van elhelyezve, a kétkerekű és a segédmotor-kerékpár, és a diplomáciai mentességet élvező személyek hatósági jelzéssel ellátott gépjárműve.

A Földvár Városkártya tulajdonosok (CSAK A KÉK SZÍNŰ KÁRTYA!!!!!!!) - külön eljárási rend szerinti jogosultság igazolás mellett - a II. és III. parkolási zónában a parkolást díjmentesen vehetik igénybe.