Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 július 12.

péntek

28,1°C

Kőröshegy

  • szo

  • 33,3°C

  • vas

  • 33,1°C

  • hét

  • 35,2°C

Csatlakozz hozzánk egy fantasztikus kézműves hétvégére, ahol megismerkedhetsz a levendula varázslatos világával és közösen alkothatunk emlékeket! A program család és állatbarát! Kézműves programok:

Mindkét nap lehetőség nyílik a levendulával való kézműveskedésre. Készíthetsz egyedi levendula csokrokat és buzogányokat, de akár ajtó vagy hajdíszt is alkothatsz. Szalagokat, madzagokat és apró díszeket biztosítunk számodra!
A legkisebbeknek rajz versennyel készülünk, ahol minden résztvevőt ajándékkal jutalmazunk! A téma a levendula és maga a Kőröshegyi Levendulás. (A kézműves foglalkozások teljes mértékben ingyenesek.) Lepárlás bemutató:
Szombaton és vasárnap 11 és 13 órakor lepárlás bemutatót tartunk. Itt megismerkedhetsz a levendula illóolaj készítésének menetével, felhasználásával és jótékony hatásaival. (A részvétel teljes mértékben ingyenes.) Szappankészítő workshop:
Betekintést nyerhetsz a kézműves szappankészítés elméletébe és gyakorlatába!Időpont: szombaton és vasárnap 14:30A workshop a következőket tartalmazza:
- A szappan története.
- Hogyan tisztít a szappan?
- Mi a különbség a "gyári", a kézműves - Szappan és a tusfürdő között?
- Szappanfőzési technikák - hogyan főztek szappant a nagyanyáink, milyen technikákkal készíthetünk ma szappant?
- Alapanyagok.
- Gyógynövények használata - kivonási eljárások.
- Illóolajok - a levendulaolaj használata.
- Receptek összeállítása.
- Szappankészítés elve.
- Alapanyagok biztonságos használata.
- Technikai tanácsok.
- Receptek alkalmazása.
- Szappankészítés lépésről-lépésre.Biztosítjuk a szükséges eszközöket és alapanyagokat. A közösen elkészített levendulás-gyógynövényes szappant pedig hazaviheted!
A program ára: 9500 Ft/fő; Időtartam: maximum 3 óra.
Előzetes bejelentkezés szükséges: andi.amiranatur@gmail.com (kizárólag a szappan készítő workshopra kell előzetesen bejelentkezni)Természetesen a levendulaszüret továbbra is tart, megszokott nyitvatartással, de annál több élménnyel várunk benneteket ezen a hétvégén. Ha ez lesz az első szüreted itt találsz még több információt
https://www.koroshegyilevendulas.com/levendulaszuret
Általános belépő árak
https://www.koroshegyilevendulas.com/belepo-arak-83
A rendezvény a korlátlan látogatói kártyánkkal és a 29-én este megrendezésre kerülő be massive horizon buli jeggyel is igénybe vehető.

E-mail: levendulagazdasag@gmail.com

Honlap: http://koroshegyilevendulas.com

Cím: 8617 Kőröshegy Dózsa György köz HRSZ.: 0193/36