Vendéglátóhely

Legyen szép napod

2024 július 12.

péntek

27,6°C

Kötcse

  • szo

  • 32,9°C

  • vas

  • 32,4°C

  • hét

  • 34,7°C

Látogasson el 200 éves pincénkhez, ahol borkóstoló programjainkon kóstolhatja meg fehér-, rosé- és vörösborainkat.

Családi pincészetünk az Észak-somogyi dombság ölelésében, Kötcsén a Csillagó dűlőben található. Borainkat – Chardonnay, Olaszrizling, Portugieser, Kékfrankos, Merlot és Cabernet Sauvignon valamint “Csillagó Rose” – részben hagyományos, részben reduktív technológiával készítjük, fahordós érleléssel.

Helyben sütött langallóval, pogácsával és saját készítésű sajtokkal várjuk kedves vendégeinket családi pincészetünkben.

Tavasztól őszig előzetes bejelentés alapján max. 40 főt tudnak borkóstolásra fogadni.

"Veszprémi László kötcsei pincészete kicsi, eldugott és palackjait nem árulják a borszaküzletek. Pont ezért érdemes felkeresni. A Veszprémi Pince az izgalmas, "saját örömükre" bort készítő kézműves miniborászatok sorát gyarapítja. Nem véletlen a hasonlósága közeli szomszédjával, a szőlőskislaki Kislaki borászattal.

A borok minőségére a közeli Kistücsök étterem borválogatása a bizonyíték. Csapody Balázs az országszerte ismert nagy nevek borai mellett mindig tart Veszprémi László palackjaiból is. Máshol ne is keresd a Veszprémi-borokat. Szántódpusztán és pár környékbeli üzletben tartanak belőlük, de szinte mindet helyben, a kötcsei birtokon veszik meg.

Ez sem véletlen, a Veszprémi Pince az a hely, amiért érdemes 8 kilométert autózni, vagy túrázni a Balaton-partról. Jó időben sütés-főzés, termelői sajt-kolbász is jár a kóstolás mellé – bejelentkezni ajánlott -, a borokból a kereskedelmi árnál olcsóbban, sőt folyóborként is lehet vásárolni, Veszprémi László közvetlensége pedig hamar baráti beszélgetéssé változtatja a vásárlási szándékot."

Leírás: We Love Balaton

E-mail: veszpremi.laszlo@index.hu

Telefonszám: +36 30 595 2942

Honlap: http://www.facebook.com/VeszpremiPince

Cím: 8627 Kötcse Arany János u. 1.