Podmaniczky Pince

Értékelés

Értékeld most!
5
12
4
0
3
2
2
0
1
4
3,9
3,889 az 5-ből - 18 vélemény alapján
Borászat

Borászat

Éves

Éves

    

A család több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. 1979-ben költöztünk a dél-balatoni Balatonföldvárra, vásároltunk egy pincét, a hozzá tartozó szőlővel.

Ekkor még csak hobbiként foglalkoztunk a szőlészkedéssel, borászkodással, csupán 400 négyszögöl szőlőt ápoltunk és erjesztettünk borrá. 1996-ban bővítettük pincénket, majd egy korszerű feldolgozót hoztunk létre Kőröshegyen. 

Eddig nagyrészt világfajtákat telepítettünk, de természetesen nem feledkezünk meg a rég elfeledett magyar fajtákról, a hungarikumokról sem, ezért keressük, vizsgáljuk, hogy mely vesszők éreznék jól magukat Kőröshegyen. Borászatunkban a hagyományt és a XXI. század technikáit ötvözzük.

A feldolgozás során törekszünk, hogy minél több értéket át tudjunk menteni a megtermelt szőlőből a borokba. Erjesztünk hagyományosan fahordókban és fakádakban, de hűtött körülmények között, zártan, saválló acéltartályokban is.

Boraink jellege, zamata tükrözi a termőhely sajátosságait: a szinte minden évben tüzes Kőröshegyi Rajnai rizling a mezei virágok illataival, ásványos zamattal, Kőröshegyi Pinot blanc sárgadinnyés, barackos zamattal, Szóládi Cabernet sauvignon a maga feketeribizlis, meggyes, néhány évjáratban zöldpaprikás, fűszeres illatával, a Pinot noir a cseresznyés jellegével, a Kőröshegyi Kékfrankos a mély színével, aszalt szilvára emlékeztető illatával, karakteres csersav tartalmával és ne feledkezzünk meg a Cabernet sauvignon rozéról sem, a maga üdítő gyümölcs-tengerével.

Céljaink között szerepel boraink minőségének és a vendéglátás színvonalának további növelése és természetesen a birtoképítés.

Balatonföldvári pincéjük nyitva tartása, ahol kizárólag bor értékesítéssel foglalkoznak: minden nap 16:00 és 18:00 óra között.

   

Vendéglátóhely jellemzői
Típus: Borászat
Fizetési mód: Készpénz
Nyitvatartás: Egész éves
Vendéglátóhellyel kapcsolatos szolgáltatások: Kerthelyiség/terasz
Település: Balatonföldvár
Akadálymentesített: Nem
Kutyabarát: Nem
Földvár kártya: Nem
Turisztikai kártya elfogadóhely: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!