Szolgáltatás részletei

Legyen szép napod

2024 június 24.

hétfő

17,2°C

Kereki

  • ked

  • 28,6°C

  • sze

  • 29,5°C

  • csü

  • 26,9°C

Új, máshol nem található élmények és ismeretek a madarak színes világának kedvelői számára!

Az elsőként megnyitott hazai díszmadár tenyészpark, a Madárkert, közel negyedévszázados fennállása után, a Dél-Alföldről költözött a Balaton déli partjának közelébe, hogy a korábbinál jelentősen nagyobb területű parkban, európai színvonalú madárröpdékben, gyönyörű természeti környezetben helyezze el a madárpark állatállományát.

A díszmadárpark 2018. március hónaptól folyamatos nyitvatartás mellett fogadja régi és új vendégeit, akik legalább egy órás szakvezetésen vehetnek részt, mely során nem csak tenyésztett egzotikus díszmadarakkal, különleges szín, toll és alakváltozatú madárfajtákkal találkozhatnak, de megismerkedhetnek a díszmadár tenyésztés szép hobbijának rejtelmeivel is.

A madárállomány összetétele felöleli háziállatként tartott mag- és növényevő madárfajok szinte teljes skáláját, az apró pintyféléktől, víziszárnyasokon, tyúkalkatúakon és papagájokon át a nagy testű futómadarakig. Egyes madarak nemcsak megjelenésükkel, de vokális produktumukkal, dallam és beszédhangokkal is szórakoztatják a látogatót ezzel téve teljessé a díszmadárpark nyújtotta élményeket.

A Dél-Balaton legmagasabb pontjának a Gyugy-hátnak oldalában kiépült park felső szintjeiről csodálatos kilátás nyílik a környező dombokra, melyek közül nyugatra rendszeresen legelésző szarvasok, délnyugatra hatalmas arab ménes, délről a várdomb, a déli part legnagyobb viszonylagos épségben megmaradt várromjával nyújt látnivalót.

A festői kis falu számos túraútvonal kiinduló pontja, épített öröksége harangtornya és régi temploma, a Balaton egykori medrében horgásztó várja a természet szerelmeseit.

Aki a Balaton környékén jár semmiképpen ne hagyja ki a nálunk megtalálható csodákat!

A Balatoni Madárkert tulajdonosai: Ráczné Csóti Tímea - Rácz Sándor
GPS koordináta: N 46.797459" E 17.911340"
Családbarát, kedvező árak
Személygépjármű parkoló a park zárt kerítéssel körülvett külső udvarán

Keressen fel minket Facebookon is!

Városkártyával (365 napos kártya): - 20 % kedvezmény

Minden belépőtípusból igénybe vehető, a Madárkert megtekintésére jogosít.

Más kedvezménnyel (Pl: csoportos kedv) NEM vonható össze!

E-mail: madarkert@madarkert.hu

Honlap: http://www.madarkert.hu

Cím: 8618 Kereki Petőfi u. 58./a