Látnivaló a térségben

Legyen szép napod

2024 május 31.

péntek

18,7°C

Nagycsepely

  • szo

  • 21,5°C

  • vas

  • 22,9°C

  • hét

  • 22,0°C

NAGYCSEPELY, melynek eredete visszanyúlik a XII századba, egy olyan kis Somogy megyei település, mely bár nagyon könnyen megközelíthető, mégis távol van a városok zajától.

A tó, a közel 8 ha terület több mint negyed részén terül el. Egy csippentés az ősi vadonból. Horgásztál már napsugár pontyokra tavasszal, miközben körül vesz a nádas és az ébredő természet? És kishalon felnőtt igazi pikkelyes vérpontyokra, melyek harci ereje és íze többszörösen felülmúlja a kukoricán felnőtt ellustult halakét? Volt-e már szerencséd, gyökerek és torzsák közül kivadászott gyönyörű harcsákhoz? Egy meleg nap után, már hűvös éjszakán, szarvasbőgés kezdetén, felszíni wobblerrel megvívni egy 40+s szürkével? A tóból kifogott halak rekordját egy 35 kg-os, 1,78m hosszúságú harcsa tartja(lásd foto), melyet egy augusztusi végi éjszaka közepén, ugyancsak szarvasbőgés kezdetekor felszíni woblerrel sikerült horogra csalni. És mit szólnál egy kapitális csukához, akár az év bármely hónapjában. Igazi, csuka vadászat az erdő fái között. Kis compózás, felfektetős úszóval? Esetleg süllő az agyagosból, vagy az akadóból? Minden amit horgászként imádunk űzünk és “elvárunk” a víztől, azt most ajánljuk neked szeretettel! Neked és családodnak, amennyiben te is természet szerető ember vagy. Akkor ha a vízpart, neked nem a hangoskodást, hanem a beilleszkedést, a halak és csodás vadmadarak, szarvasok, őzek, muflonok és megannyi erdei lény szeretetét jelenti. Ha szereted a jó házi borokat a friss kenyér lángost, akkor szívesen látott vendég s barát vagy nálunk. Tájvédelmi terület annak minden vadságával és gyönyörűségével. Sehol nem teltebb a hold és csillagosabb az ég mint itt.

HORGÁSZREND

Nem szeretjük a korlátokat, a szabadságot szeretjük. Ezért arra törekszünk, hogy érezd magad teljesen szabadnak és “kikapcsolhass”a vízparton. Van elég korlát amúgy is, nem igaz? Azért van néhány fontos szabály, melyet kérünk betartani!

Horgászat békés halakra: Úszós és/vagy fenekezős készséggel, egyszerre max. két bottal mely egy-egy horgot jelent. Nagy kampókkal nem ér horgászni :) Ponty matrac használata ajánlott, ha nincs akkor sem harapunk, a puha fű is megteszi, csak vigyázz a halra. Merítő szák kötelező. A haltartóból nincs csere-bere. Sebfertőtlenítőt megköszönjük ha használod, a halak hálásak érte. Etetőhajó megengedett. Nádi pontyozás csónakból, akár éjjel is megengedett.

Horgászat ragadozó halakra: Általában műcsalis módszerrel kivéve a harcsázást. Harcsázni lehet bármiféle, nem védett csúszó-mászóval, s így fenekezni, vagy belógatni a bokrok mellé a fűzfák tövébe. Pergetni lehet bármivel, kivéve a nagyfejű twistereket és nehéz támolygó kanalakat. Wolfram szálat, csuka élőkét megköszönjük ha használod. Ha vagány vagy, akkor lenyomod a horog szakállát. Ha nem, nincs harag…csak akkor, nem vagy vagány Csipesz, fogó ,horog szabadító használata erősen ajánlott, a sérülések elkerülése végett. Harcsát vágózni nem szabad.

NAPIJEGY ÁRAK Nappali felnőtt jegy (18 év felett): 2500 Ft (férjnek/feleségnek kísérődíj NINCS) Éjszakai felnőtt jegy (18 év felett): 3000 Ft Nappali ifjúsági jegy (14-18 év között): 2000 Ft Éjszakai ifjúsági jegy(14-18 év között): 2500 Ft Gyermek jegy(14 év alatt): 1500 Ft Nappali horgászat 7:00-19:00 Éjszakai horgászat 19:00-7:00

MÉRET ÉS MENNYISÉG KORLÁTOZÁS Pontyból, csak a 35 cm feletti és 4 kg alatti példányokat szabad elvinni maximum 3 db/ fő/nap. Csukát, harcsát, compót kiemelés és fényképezés után, kérjük kíméletesen vissza helyezni. Süllőt ha mélyre nyelt, el lehet vinni, vagy nekünk szíveskedj leadni!

HALÁRAK Ponty 1100Ft/kg Süllő 4000Ft/kg Harcsa, csuka, compo, bodorka, vörösszárnyú, egyenlőre nem elvihető.

Mivel halaink előszeretettel “fészkelnek” és ívnak a parti gyökerek alatt, ezért kérünk minden sporttársat a csendes viselkedésre, magatartásra. Nincs szebb mint a part alól fogni a halat, nézni ahogy mozog s csodálni a sok madarat, vadat és vízi állatot. Ekkor a természet megnyílik s megmutatja csodás világát. Tanítsuk erre gyermekeinket! Minden így gondolkozó, kalandra, csendre és lazulni vágyó horgászt szeretettel várunk ebben a paradicsomban.

E-mail: wildandfreepl@gmail.com

Telefonszám: +36308504858

Honlap: http://www.wildandfree.hu/

Cím: 8628 Nagycsepely Arany János utca