Látnivaló a térségben

Legyen szép napod

2024 június 24.

hétfő

18,3°C

Somogyaszaló

  • ked

  • 30,7°C

  • sze

  • 31,1°C

  • csü

  • 29,9°C

Közismert lőfegyvereket próbálhat ki, akár az AK47 kalasnyikovot is! Gyermekeknek különleges légfegyverek!

Somogy megye első élménylőtere 2013. december 23-án nyílt meg Somogyaszalóban, és az év minden napján várja az érdeklődőket a kezdőktől a profi lövőkig. Az eddig eltelt időszak tapasztalatai alapján nem csak a környéken lakókat vonzza a lövészeti lehetőség, de jelentős számban keresnek minket a Balaton déli partján, vagy a megye egyéb üdülőkörzeteiben, kastélyokban pihenő üdülővendégek, turisták, vagy akár a megyén csak átutazó vendégek is. Mivel Balatonfenyvestől Siófokig, de a megye bármely egyéb pontjáról is egy óránál rövidebb idő alatt elérhető az Élménylőtér akár több útvonalon is, vendégeink elmondása szerint ennyi kocsikázást megér az itt megtapasztalható élmény. Örömünkre szolgál, hogy külföldi állampolgárok is előszeretettel választják lőterünket egy kis kikapcsolódásra.

Nemcsak a fegyverrel már rendelkező sportlövőknek, vadászoknak, őrző-védő cégeknek és egyéb „fegyverforgatóknak” nyújtunk kulturált és minőségi lövészeti lehetőségeket, de a fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező, ám a lövészet, mint különleges élményforrás iránt érdeklődők számára is. Sőt, kifejezetten úgy alakítottuk ki a lehetőségeket, hogy mindenféle gyakorlat és előképzettség nélkül érkező kedves vendégeink már az első alkalommal is sikeres és eredményes lövészet résztvevői legyenek. Ennek elősegítése érdekében a lőtéren kiváló minőségű, elismert és közkedvelt fegyvereket (Glock, Browning, Feinwerkbau, AK-47 Kalasnyikov, Heckler & Koch) használhatnak vendégeink.

Korongdobó gépeink automaták és távirányításúak. Valamennyi precíziós puskánk, még a légpuskák is távcsővel szereltek. A céltárgyak kialakítása úgy történt, hogy azok között a kezdők és a professzionális lövők is megtalálják a számukra kihívást jelentő célt. Vendégeink visszajelzéseire alapozva folyamatosan bővítjük fegyverarzenálunkat, valamint újabb és újabb különleges céltárgyat tervezünk meg és állítunk be vendégeink számára.

Vadászok számára egyénre szabott lőkészség-fejlesztést ajánlunk: koronglövő pályánkon az apróvadfajok vadászatában előforduló helyzetek modellezésével és begyakorlásával készítjük fel, golyós fegyverrel pedig álló és futóvad lövészetben képezhetik magukat, valamint belőhetik nagygolyós fegyvereiket. Vadászjelöltek sörétes és golyós gyakorlati vadászvizsgára való felkészítését is vállaljuk! Sportlövők számára korongvadászat illetve olimpiai skeet, valamint kis- és nagykaliberű pisztoly versenyszámok gyakorlására nyílik lehetőség.

Őrző-védő cégek munkatársai számára a nekik előírt lőfeladatok begyakorlásával, az eredményes végrehajtást készítjük elő.

Fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező vendégeink igényeik szerint kipróbálhatják az egyes fegyvertípusokat, vagy célzottan kiválaszthatják csomagjaink közül a nekik megfelelőt a kommandóstól a precíziós lövészetig, vagy megismerkedhetnek a vadászat-szimulációval. Kipróbálható és élvezhető egy fegyver valós működése annak minden fizikai hatásával (visszarúgás, hanghatás stb), egyes típusok kényelmi szempontok miatt választhatóak komfort lőszerrel, minimális visszarúgó hatással.

Külön gondoltunk hölgyvendégeinkre egy pisztolyos önvédelmi lőkiképzéssel vagy precíziós lövészettel, illetve 8 éves kortól gyermekeknek légfegyveres sziluettlövészetre van lehetőségük. 8 éves kor alatt airsoft fegyvereket ajánlunk.

Sem előzetes fegyverkezelési gyakorlatra, sem különleges fizikai adottságokra nincs szükség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a lőtéren: felelősségünknek tartjuk, hogy mindenkit megtanítsunk lőni az általa választott fegyvertípussal. A lövészet aktív és élménydús kikapcsolódási forma: különleges ajándék lehet névnapra, családi rendezvényre. Csapatépítő tréningek remek betétprogramja, elkápráztathatja a meghívott fontos üzleti partnereket vagy akár legénybúcsúnak is emlékezetes esemény. Igénybe vehető egyénileg, vagy csoportoknak legfeljebb 20 főig, előzetes időpont egyeztetés alapján.

Vezető lőoktatónk, Lipcsik István sportlövőként 4 egyéni Magyar Bajnoki címet nyert olimpiai skeet versenyszámban 1997-2004 között. Emellett több bajnoki címmel rendelkezik egyéb koronglövészeti ágakban. 2015-ben az 50 méteres, 2016-ban a 10 méteres futócél nemzeti versenyszám Országos Bajnoka az Élménylőtér Sportlövő Egyesület színeiben.

Nyitvatartás: minden napon, előzetes bejelentkezés alapján

Szolgáltatás: élménylövészet gyerekeknek és felnőtteknek

Csak készpénzes fizetési lehetőség!

Jelenlegi előírások alapján a maszk viselése kötelező!

E-mail: voere300@gmail.com

Honlap: http://www.elmenyloter.hu

Cím: 7452 Somogyaszaló Pintér Major, Hegyi utca