Híreink, rólunk írták

Legyen szép napod

2024 május 28.

kedd

12,9°C

  • sze

  • 21,3°C

  • csü

  • 24,5°C

  • pén

  • 22,4°C

Tervezzen már most 2023-ra magánszálláshelye zenei jogdíjával! Ha az apartman egész évben fogad vendégeket, kedvezményes, egyszeri éves jogdíjfizetésre is van lehetőség.

A magánszálláshelyeken ma már alapfelszereltség a televízió, a vendégek ezt kifejezetten igénylik. Amit már nem mindenki tud, hogy az apartmanban elhelyezett TV után zenei jogdíjat kell fizetni - hiszen a TV-t a vendégek zenehallgatásra is használják, vagy zenét tartalmazó műsorokat néznek rajta.

A TV, a rádió, a bluetooth hangfal, vagy egyéb zeneszolgáltatásra alkalmas eszköz hozzájárul az aktív pihenés élményéhez. A vendégek elégedetten távoznak, kedvezőbb véleményt osztanak meg és nagyobb eséllyel térnek vissza. Így a zene végső soron hozzájárul a szálláshely bevételeinek növeléséhez. A zene a szálláshely szolgáltatásának értékét növeli, a jogdjíj intézménye ebből juttat vissza a zenék szerzőinek, előadóinak és kiadóinak. A tarifákat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ajánlása alapján az igazságügyért felelős miniszter hagyja jóvá minden évben.

Ami jó hír, hogy lehetőség van kedvezményes jogdíjfizetésre és online ügyintézésre. Az Artisjus éves kedvezményét választók négy havi jogdíjat megspórolhatnak: nyolc havi jogdíj rendezésével kipipálhatják ezt a kötelezettségüket az egész évre. Ha a magánszálláshely az év nagy részében üzemel, az egyösszegű, kedvezményes jogdíjfizetési szándékot 2023. január 31-ig lehet jelezni a budapest70@artisjus.com email címen.

TV vagy más zeneszolgáltatásra alkalmas eszköz található magánszálláshelyén? Itt pár kattintással elintézheti az Artisjus-bejelentést!

A háttérzene értékes a vendég számára

Mindenki élményt szeretne nyújtani vendégeinek, amihez a zene egyértelműen hozzátartozik. Kutatások szerint a vendégek a pihenés ideje alatt kifejezetten igénylik a háttérzenét. Lágyabb dallamokkal például hatékonyan segítheti az ellazulást a szállásadó.

Annak ellenére, hogy egy panzióba vagy magánszálláshelyre kikapcsolódni megyünk, ez nem azt jelenti, hogy a teljes csendet igényeljük. Ha a közös étkezőben néhány asztalnál reggeliznek és nincs háttérzene, önkéntelenül is halljuk a közelben zajló beszélgetést. A nagyobb szállodákban erre odafigyelnek, de a kisebb szálláshelyek többsége megelégszik a televízióval. Az odaillő zenei válogatás összeállításában egy háttérzene-szolgáltató is sokat segíthet, de a Zenéveljobb.hu oldalon bárki szabadon hozzáférhet a legfontosabb tudnivalókhoz és naprakész tippeket kaphat a témában.


Forrás: turizmusonline.hu
2022.10.14.