Híreink, rólunk írták

Legyen szép napod

2024 május 26.

vasárnap

20,6°C

  • hét

  • 23,5°C

  • ked

  • 23,1°C

  • sze

  • 22,2°C

Hamarosan megnyitja kapuit hazánk egyik legrégebbi birtoka, amelynek története egészen a középkorig nyúlik vissza. Ismerd meg a 19. századi hagyományos életmódot, a gazdálkodás csínját-bínját Szántódpusztán, ahol teljes megújuláson esett át a birtok valamennyi épülete.

A Szántódpuszta Majorsági épületek fejlesztése és látogatóközpont létrehozása I. ütem (GINOP-7.1.9-17-2018-00010) című pályázat révén a birtok épületei nem csak megújulnak, hanem funkciójuk is kibővül. Az egykori épületek ugyanis olyan tárlatoknak, interaktív kiállításoknak is helyet adnak, amelyek érdekesen és látványosan mutatják be a birtok egykori lakóinak életét, mesterségeit, hagyományait, kultúráját.

A birtokon beltéri és kültéri attrakciók is várnak! Az interaktív beltéri és kültéri installációk az épületek egykori funkcióit, történetét mesélik el, a beltéri kiállításokon pedig akár azt is megismerheted, hogyan készült egykori mindennapi kenyerünk. A kültéri látványosságok közül az egyik legkülönlegesebb a mezítlábas ösvény, másnéven „Kneipp-taposó”, ahol különböző érzékszerveidre hatva mutatják be a korabeli alapanyagokat és eszközöket.


CSALÁDDAL IS VÁRUNK?
Kisgyermekkel is bátran eljöhettek, hiszen a legkisebbek sem fognak nálunk unatkozni. Az egyik épületben ugyanis kisállat simogatót rendeztünk be, az udvaron játszótér is van és lovagolni is tudnak a gyerkőcök. Baba-mama szobát is berendeztünk, illetve nyílik majd egy kávézó is, ahol megpihenhettek, felfrissülhettek szántódpusztai látogatásotok végén.

HAGYOMÁNYOK ÚTJÁN
Szántódpuszta igazán autentikus helyszínt kínál népi hagyományaink, mesterségeink bemutatására, hiszen a majorság hazánk egyik legrégebbi, máig fennmaradt birtoka. Megújult épületeinkben hagyományőrző rendezvények, események várják az érdeklődőket, kiegészülve különböző szabadtéri programokkal, amelyeket minden korosztály számára ajánlunk.

Látogass el weboldalunkra a legfrissebb információkért: https://www.szantodpuszta.hu/