Híreink, rólunk írták

Legyen szép napod

2024 július 14.

vasárnap

25,9°C

  • hét

  • 37,9°C

  • ked

  • 37,5°C

  • sze

  • 37,0°C

A március 8–17. között debütáló Taste Balaton fesztivál célja tíznapos élménybe csomagolni mindazt, amiben ez a régió különleges. A Magyarország vár magazin most megjelent különszáma hét kerékpártúrára fűzi fel a fesztiválhoz csatlakozott kiváló balatoni éttermeket és vendégváró programjaikat.

A Taste Balaton fesztivál 26 kiváló balatoni étterem, gasztrohotel, valamint borászatok, kulturális intézmények és a BalatonBike365 összefogásával jön létre. Az éttermek a saját helyszínükön mutatkoznak be csak ebben az időpontban elérhető menüvel, és mellé különleges programokat tálalva: lesz itt főzősworkshop, pop-up kóstoló, könyv- és divatbemutató, gasztroséta,kulináris időutazás, művészet és sok zene is – összesen közel 100 esemény.

A helyszínek közötti közlekedéshez javasolt eszköz a kerékpár, amelynek tempója ideális az ébredező Balaton szépségeinek befogadásához. A programok tervezésének megkönnyítésére a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) Magyarország vár című kiadványa különszámmal jelentkezik: ebben hét kitáblázott, jól kerékpározható túraútvonalat ajánl, felfűzve rá és bemutatva a Taste Balaton fesztivál mind a 26 éttermét, valamint ízelítőt adva azok gasztro-kulturális programjaiból.
Egyúttal a tóparttól eltávolodva az olvasó elé tárja a régió kevésbé ismert tájait.

A Taste Balaton az a találkozási pont, ahol a Balaton, a gasztronómia, a kultúra, a felfedező szellem és az elkötelezett vendéglátás összeér. Indítsuk együtt a tavaszt, csináljuk meg közösen a négy évszakos Balatont! – hirdetik a vendéglátók, a szervezők, a BalatonBike365 és az MTSZA csapata.

Taste Balaton Különszám letöltése