Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 26.

vasárnap

20,5°C

Balatonföldvár

  • hét

  • 23,4°C

  • ked

  • 22,8°C

  • sze

  • 22,0°C

Országos bemutató
Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár.

Törőcsik Mari és Sztankay István legendás szerepét ezúttal Tompos Kátya és Adorjáni Bálint alakítja

A balatonföldvári Kultkikötőben lesz a Varsói melódia című darab országos bemutatója. Leonyid Zorin történelmi korszakokon és életszakaszokon átívelő klasszikusát Magyarországon először 1968-ban láthatta a közönség, akkor Törőcsik Mari és Sztankay István játszották a főszerepet. A július 19-én, Kocsis Gergely rendezésében színpadra állított „bánatosan szép történet” főhőseit ezúttal Tompos Kátya és Adorjáni Bálint alakítja.

„Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár” - olvasható az előadás szinopszisában, amely az első, ’68-as bemutatót követően az akkori színházi élet szenzációjává vált, de egyes források szerint ez volt az az előadás, amellyel Törőcsik Mari a magyar színházi élet meghatározó művészévé avanzsált.
A szerelem himnuszaként is emlegetett, bánatosan szép történet cselekménye úgy kezdődik, hogy egy orosz fiú és egy lengyel lány egymásba szeret. Az ötvenes évek Szovjetuniójának rideg törvényei tíz hosszú évre szakítják el őket egymástól. A Moszkvában tanuló lengyel lány, Helga és a szovjet háborús hős, Viktor házassági kérelmét elutasítják. Tíz évvel később, amikor találkoznak, már mindketten házasok. Újabb tíz év elteltével kerülnek össze megint, de akkor már késő…

Színmű két részben.

Fordította: Radnai Annamária

Szereplők:
Helga - Tompos Kátya
Viktor - Adorjáni Bálint

Díszlet, jelmez - Kálmán Eszter
Rendezőasszisztens - Kiss Kádi Judit
Rendező - Kocsis Gergely
Producer - Orlai Tibor

Jegyár: 3400 Ft

15% elővételi kedvezmény az előadást megelőző vasárnap 12:00 óráig! A kedvezmény a jegyek kosárba tétele után kerül levonásra!

Esőhelyszín: Bajor Gizi Közösségi Ház

E-mail: jegy@kultkikoto.hu

Telefonszám: +36 30 66 55 989

Honlap: http://www.kultkikoto.hu

Cím: 8623 Balatonföldvár Bajor Gizi sétány 1.