Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 29.

szerda

19,9°C

Balatonföldvár

  • csü

  • 24,8°C

  • pén

  • 23,0°C

  • szo

  • 19,7°C

Váradi Judit és Puskás Levente kamaraestjükön a legváltozatosabb zenei világokba vezetik be a hallgatóságot. A két Artisjus-díjas művész rendszeresen koncertezik együtt, két közös lemezt is készítettek.

Puskás Levente a párizsi Conservatoire-on szerezte diplomáit, majd 2014-ben doktorált a Besztercebányai Művészeti Egyetemen. Egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola szaxofontanára. 1995-ben barátaival alakította meg a Budapest Saxophone Quartettet, mellyel világszerte koncertezett.

Váradi Judit nemcsak zongoraművészként rendkívül aktív, de tanárként, kutatóként és kulturális menedzserként, művészeti igazgatóként is jelentős munkát végez. 2010-ben nyerte el doktori fokozatát a Jyväskylä-i Egyetemen, Finnországban. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanára, a Magyar Zenei Tanács elnökségének tagja, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének megbízott kutatója. 2022-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, Csokonai díjjal és MMA művészetpedagógiai díjjal ismerték el munkáját.

MŰSOR:

Marcello: c-moll koncert

Poulenc: Szonáta

Debussy: Kis szvit

Rahmanyinov: Vocalise

Piazzolla: Café 1930

Kodály: Epigrammák


E-mail: kozossegihaz@bknkft.hu

Telefonszám: +3684340916

Honlap: https://www.klasszaparton.hu/hu/programok/varadi-judit-es-puskas-levente-koncertje-2022-07-27-20/

Cím: 8623 Balatonföldvár Kőröshegyi út 1./ Bajor Gizi Közösségi Ház