Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 július 27.

szombat

28,2°C

Balatonszemes

  • vas

  • 35,2°C

  • hét

  • 30,3°C

  • ked

  • 31,8°C


TASTE BALATON FESZTIVÁL - ÉTEL & ITAL & KULTÚRA • 2024. március 8-17.

• 10 nap, 26 étterem, közel 100 izgalmas program a Balaton körül, idén először!
• Mozdulj ki, hogy kimozdítsunk: járd körbe a Balaton legjobb helyeit, ismerd meg személyesen is a séfeket, próbálj ki új ételeket, vegyél részt workshopokon, zenés vacsorákon, pop-up kóstolókon!
• Ez a program a TASTE BALATON FESZTIVÁL programjának része, ha kíváncsi vagy a többi programra, böngéssz honlapunkon ››› www.tastebalaton.hu

Milyen izgalmas programokra számíthatsz nálunk?

Március 8-9-10.
Erdély gasztronómiája, a Ferencesek főztje
- a Ferencesek főztje a könyv, ami alapján Szőcs Előd séffel és Borbély Zsolt Attilával körbejárjuk a régi erdélyi és magyar konyhát. Ezekből az ételekből áll össze a menü erre a 3 napra.

Március 11.
Dragomán György: Adjuk meg a módját
- Beszélgetés az íróval a könyvéről, a főzés és evés öröméről. Mit is jelent nekünk a gasztronómia.

Március 12.
Iglódi Csaba: Dreher-szimfónia
- Beszélgetés a könyvről, egy legendás családról, a sörről, a szerepéről a gasztronómiában.

Március 13.
Nyáry Krisztián: Így ettek ők
- A könyv alapján beszélgetés arról, hogy ki, hogyan evett a magyar történelemben, az írók, költők között, és persze a saját környezetünkben, a családunkban.

Március 14.
Frenreisz Károly: A Gundel család és az örömzene
- Karesszel régi barátság köt össze minket, igazi törzsvendégünk, akinek Balatonszemes fontos pont az életében. Édesanyja, Gundel Katalin és testvére, Bujtor István is törzsvendégünk volt. Beszélgetünk a Gundel családról, mit hoztak hazánk gasztronómiájába, milyen volt felnőni és enni e családban, és talán egy hangszer is előkerül….

Március 14.
Pálinkafőzés a balatoni párlatok Fenegyerekével
- A Taste Balaton programsorozat keretében Pach “Fenegyerek” Gábor látogat el egyenesen Zamárdiból a Kistücsökbe, hogy bemutassa a pálinkafőzés művészetét és fortélyait. Gábor a helyszínen mobil lepárlójával pálinkát is főz majd élőben, amit a résztvevők meg is kóstolhatnak.

Március 15-16-17. - Friuli és a regionális gasztronómia hatása a Kistücsök filozófiára.
- Belekóstolunk Friuli gasztronómiájába, az ottani gasztro filozófiáról beszélgetünk, ami számunkra az egyik etalon.

A programok 19.00-tól kezdődnek, pontosabb és részletes információk majd elérhetők lesznek Facebook oldalunkon.

Foglalás, regisztráció: recepcio@kistucsok.hu (a foglalás a menüsor árának egyidejű, átutalással vagy online felületen történő megfizetéséhez kötött, az árakról hamarosan tájékoztatást adunk) Vendégeinknek direkt, weboldalunkon (https://kistucsok.hu) történő foglalás esetén a TASTEBALATON kóddal egyéni kedvezményekkel tudnak foglalni az esemény idejére.

További részleteket hamarosan Facebook oldalunkon és az eseményekben közlünk, érdeklődés esetén kérjük, keressen minket emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen!

E-mail: info@kistucsok.hu

Telefonszám: +36 84 360 133

Honlap: https://kistucsok.hu/

Cím: 8636 Balatonszemes Bajcy-Zs. út 25.