Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 június 24.

hétfő

17,8°C

Balatonföldvár

  • ked

  • 28,8°C

  • sze

  • 29,6°C

  • csü

  • 27,6°C

Az est során bepillantást nyerhetünk a klasszikus szaxofonirodalomba, valamint a könnyedebb műfajok felé is elkalandozunk. A koncerten hallhatóak lesznek többek között J. S. Bach, E. Bozza, G. Pierné, G. Gershwin, P. Iturralde, A. Piazzola művei, de fogunk improvizálni is, miközben különböző népek muzsikáit játsszuk különböző földrészekről.
Fellépők:
Szendrői Zsuzsanna szaxofonművész és növendékei a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumból:
Gáspár Zsombor
Somogyvári Arnold
Notheisz Krisztián

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
A belépés ingyenes!

Helyszín: Bajor Gizi Közösségi Ház - Kamaraterem
8623 Balatonföldvár, Kőröshegyi út 1.

PTE MK Zeneművészeti Intézet

REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.

Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

E-mail: kozossegihaz@balatonfoldvar.hu

Telefonszám: +3684340916

Honlap: http://bgkh.hu

Cím: 8623 Balatonföldvár Kőröshegyi út 1.