Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 július 12.

péntek

29,9°C

Balatonszárszó

  • szo

  • 33,3°C

  • vas

  • 33,1°C

  • hét

  • 35,2°C

Ki ne ismerné Dargay Attila Szaffi című rajzfilmjét? Ez a darab azoknak szól, akik egy új magyar musicalben újra átélnék Szaffi és Jónás történetét.

A családi musical szerzői – Szemenyei János, Galambos Attila, Heincz György és Sándor Dávid – ráéreztek a mesében rejlő fantasztikus lehetőségre, dalszövegeket írtak hozzá, zenét szereztek. Feledhetetlen színházi élményt hoztak létre, melyet a Roxínház az országban elsőként tűzi színpadára.

A fordulatokkal teli romantikus történet Botsinkay Jónás és Ahmed pasa gyermeke, Szófia egymásra találását meséli el. Ahmed pasa feladja Temesvárt az osztrák császári seregek elleni ostrom során, kincseit magyar barátja és szövetségese, báró Botsinkay Gáspár birtokán rejti el. Ezután a két férfi a Fekete-tenger felé menekül el az országból. A pasa újszülött lányát, Szófiát a jóságos cigányasszony, Cafrinka neveli fel Szaffiként. Jónást vándorcigányok veszik pártfogásukba. Évekkel később Jónás visszatér szülőföldjére, hogy visszaszerezze apja birtokát. Itt él Cafrinka anyó a gyönyörű, fiatal lánnyá cseperedett Szaffival. Az öregasszony megjósolja Jónásnak, hogy ha megházasodik, megleli a kincset. A fiú ezt úgy értelmezi, hogy gazdag feleséget kell keresnie…

A folytatás megtekinthető a Roxínház látványos, tánc betétekkel, bábjátékkal gazdagított előadásában.

Az előadást megelőző órában ingyenes kézműves foglalkozással várjuk a gyerekeket!

Jegyár egységesen: 2.500 Ft
OTP és MBH SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!
Az előadás szabadtéri, de fedett helyszínen kerül megrendezésre, így eső esetén sem marad el!

A program hossza: kb. 90 perc
Ajánlott korosztály: 5 éves kortól

E-mail: jegy@kultkikoto.hu

Telefonszám: +36306655989

Honlap: http://www.kultkikoto.hu

Cím: 8624 Balatonszárszó Jókai Mór utca 2. / Csukás Színház