Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 június 20.

csütörtök

27,5°C

Kőröshegy

  • pén

  • 33,6°C

  • szo

  • 27,7°C

  • vas

  • 27,2°C

Pünkösdi levendula szüret, szedd magad a levendulát, a Kőröshegyi Levendulásban!

INGYENES belépés és CSOKORKÖTŐZŐ VERSENY várja a látogatókat a pünkösdi hétvégén!

Pünkösd hétvégéje a levendulaszezon tetőpontja! Felejthetetlen emlékekkel gazdagít az illatos, sötét lila levendula, a csodásasan friss idő és a kéklő Balaton látványa!
Akár egy napos kirándulás keretében is érdemes leugrani Kőröshegyre, hiszen a gazdaság mindössze 1,5 óra alatt elérhető a fővárosból és szinte az egész dunántúlról!
Ne maradj hát otthon, lepd meg barátnődet, anyukádat, kislányodat vagy párodat egy spontán levendulás kirándulással, látogass el a Balaton mellé pünkösdkor!

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1000 és 3500 forint között változik! Az aratótáskák mérete a tavalyi évhez képest növekedett, az áruk azonban változatlan! :)

A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adunk, de ha különlegesebbre vágytok több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathattok! :)

A csokorkötöző versenyre egész hétvégén lehet nevezni a helyszínen névvel és e-mail címmel. Munkatársunk fotót készít az elkészült csokorról, melyet később Facebook oldalunkra feltöltünk. A 10 legtöbb like-ot szerző csokor tulajdonosa 10.000 forint értékű Kőröshegyi Levendulás ajándékcsomagot nyer. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet! Ne felejtsetek megjelölni bennünket, mert imádjuk őket, és rengeteg pozitív energiával töltenek fel!

Metszőollót szívesen kölcsönzünk Neked, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért hozzatok magatokkal kalapot és készüljetek naptejjel, főleg, ha gyerekekkel érkeztek!

Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Megközelítés:
A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van! :)
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat:
Link a térképhez: goo.gl/aFRVAp

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!

A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!

Nap közben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhettek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, zárás után van rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére maximum 20 "kamerát" engedünk be, ha időben jelentkeztek, Ti is köztük lehettek!

Megígérjük, hogy nálunk mindenki azon fog dolgozni, hogy csodás perceket töltsetek el a Balaton mellett és minél több virággal és élménnyel térjetek haza! Köszönjük a türelmeteket, igyekszünk meghálálni! :)
Szeretettel várunk Benneteket, hamarosan találkozunk!

Folyamatosan frissülő információkért csatlakozz az eseményhez és kövess minket Facebookon!

Telefonszám: +36 84 540 220

Honlap: http://www.facebook.com/Kőröshegyi Levendulás

Cím: 8617 Kőröshegy Dózsa György köz