Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 június 16.

vasárnap

17,2°C

Balatonföldvár

  • hét

  • 25,7°C

  • ked

  • 29,7°C

  • sze

  • 29,3°C

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt Regionális Kamarakoncert-sorozatunk következő hangversenyére!

Fellépnek:
BÁNFALVI Zoltán hegedűművész
és növendékei
NAKAZAWA Akiko Klára
NYÁRI Tibor
SZŰK Csaba
Zongorán közreműködik: MURÁVSZKI Ingrid

A belépés ingyenes!

BÁNFALVI Zoltán a Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskola és Gimnázium elvégzése után tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetemen folytatta Kovács Dénes irányításával. Itt szerzett mûvész-tanári diplomát, majd elsõ helyen felvételt nyert az Egyetem doktoriskolájába. Doktori tanulmányainak befejezésével 2006-ban mester-doktori címet szerzett. 1992-ben és '95-ben az országos Koncz János hegedûversenyen 3., majd 2. helyezést ért el. Rendszeres résztvevõje volt Zsigmondy Dénes és Varga Tibor mesterkurzusainak. Szólistaként több alkalommal szerepelt hazai és külföldi zenekarokkal, valamint fellépett különbözõ rádiós és televíziós produkciókban. 1995-97 között a Magyar Televízió kamarazenekarának koncertmestere volt. 2001 óta több jelentõs magyar és külföldi kamara- és szimfonikus zenekarban játszott, ezek tagjaként számos európai, ázsiai, észak- és dél-amerikai hangversenykörúton vett részt. A 2003-ban alakult Budapest Sextet alapító tagja (további tagjai: Bánfalvi Béla, Bársony László, Bársony Péter, Onczay Csaba és Onczay Zoltán). Az együttessel több hazai és külföldi hangverseny mellett lemezfelvétel is készült, az elsõ japán turnéra 2006 szeptemberében került sor. A Pécsi Tudományegyetem mûvészeti karán a 2005-2006-os tanévtõl kezdve tanít egyetemi tanársegédként. Elõadómûvészi és tanári tevékenysége mellett komponálással is foglalkozik, mûveit kimagasló szakmai elismerés övezi.


PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

E-mail: kozossegihaz@bknkft.hu

Telefonszám: +36 84 340 916

Honlap: http://www.bgkh.hu

Cím: 8623 Balatonföldvár Kőröshegyi út 1.