A Taste Balaton Fesztivál keretein belül sok szeretettel várunk titeket március 7-8-9-én a Prepotto völgye, a mintarégió - Hölgyek a konyhában és a pincében vacsoraestünkre.
Olaszország Észak Keleti részén, ahogy a sudár ciprusokkal tűzdelt kacskaringós utakon haladunk a szlovén és olasz határ mentén, egy mesés 32 km2 területű gyönyörű “borvölgy” látványa tárul ki előttünk. A vidék vadregényes, teraszos dombokkal, csodás birtokokkal, kastélyokkal, apátságokkal bélelt, melyek között fantasztikus kis gazdaságok, remek borászatok virágoznak. Prepotto-ba érkeztünk, a Schioppettino szőlő és bor földjére, mely fajtát Itáliában csak itt termeszthetnek, eredet védett és különleges jellege miatt. Archaikus borászati tradíciók, érintetlen természet, sok generációs családi gazdaságok melyek hagyományőrzésen alapulva őrzik féltve a régi családi recepteket. Ebbe a világba cseppenünk bele, március 7-8-9-én, amikor is e völgy fantasztikus női séfjei és borászai látogatnak el hozzánk ide a Kistücsök falai közé. Itt lesz velünk az olasz Vanity Fair szerint az egyik legjobb agriturismo séfje a Scribano családból, aki az olasz-szlovén hagyományokat ötvözik különleges modern köntösben. Érkezik Giancarla, Mauro és Andrea is a Tinello San Urbano családi gazdaságból akik frenetikus archaikus recepteket főznek majd nekünk, ahogy azt az Ő Nonna-juk tanította. Velünk lesz Katia Toti is a borvölgy egyik legtehetségesebb, fiatal borásza, ki nálunk mindent tud a természet rezdüléséről, a szőlők meséjéról és Csetvei Kriszti Mórról, aki szellemiségével és boraival ugyan ezt a látásmódot és stílust képviseli.A csapatot kíséri Semperger-Sommariva Kinga desztinációs szakértő, aki a tolmácsolásban is segít majd nekünk, valamint férje Sebastiano Sommariva, aki pedig a turisztikai fejlesztésért felelős képviselő Prepotto és térsége Borvölgyben.
Menü
Welcome drink:Csetvei Pince: Csetvei Királyleányka Brut Nature
MARINIG MAURO ROSÉANTIPASTO DI BENVENUTO
Prosciutto di San Daniele, formaggio ubriaco di Schioppettino e le conserve di casa
San Daniele prosciutto, Schioppettino borban érlelt "részeges" sajt, amely mellé különleges ízharmóniát adva érkeznek a ház saját készítésű dzsem válogatásaiGRILLO: RIBOLLA GIALLA
ANTIPASTO
Flan di Radicchio Tardivo su Crema di Barbabietole
Késő téli Radicchio-ból készült könnyed Flan, céklás krémmel körítve
Csetvei Pince: Raw/ka Ezerjó Amfora ‘23
PRIMO
Zlicnjaki alle Erbe spontanee
Kézzel készült tradicionális gombócok, gnocchi jellegben, a régiónk adta frissen szedett gyógynövényeivel és fűszereivel
Csetvei Pince: Raw/ka Juhfark (narancs) ‘23
PRIMO
Cjalcions ripieni al Montasio
Cjarsons, - töltött házi tészta Montasio sajttal
KATIA TOTI: FRIULANO
PRIMO
Blecs di grano saraceno al Capriolo e Uva fragola
Házilag készült "Foltos tészta" hajdinából, őzhússal, eperszőlő mártással
LENUZZA: Schioppettino
SECONDI
Filetto di Maiale cotto in Sous Vide con Pere allo Schippettino
Sous Vide módszerrel sült sertés sült, Schioppettino-ban érlelt körtékkel
VIGNA PETRUSSA: Schioppettino
Csetvei Pince: Raw/ka Pinot Noir “5”
DOLCI
Tiramisù alle “S” di Raveo
Tiramisu "máshogy", kézi készítésű egyedi kekszekkel
SCRIBANO: Verduzzo
Kezdés:
március 7-8 péntek-szombat: 18:30
március 9. vasárnap: 12:00
A program ára: 40.000 Ft (+ szervizdíj)
Foglalás
Emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen keresztül lehet foglalni. A foglalás az előleg egyidejű, átutalással vagy online felületen történő megfizetéséhez kötött. Minden program esetén egységesen 20.000 Ft / fő az előleg. Érvényes foglalás lemondása esetén a már befizetett előleget nem áll módunkban visszaadni. 30 napon belüli lemondás esetén, illetve, ha a vendég nem jelenik meg a rendezvényen, az előleg összegét lemondási díjként számítjuk fel.
Vendégeinknek direkt, weboldalunkon történő szállásfoglalás esetén a TASTEBALATON kóddal egyéni kedvezményekkel tudnak foglalni az esemény idejére.
További részleteket a Facebook eseményekben fogunk közölni, kérdés esetén keressetek minket emailben, a recepcio@kistucsok.hu email címen.A rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül a Polgári Törvénykönyvben meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó rendelkezések szerint. A felvételek elkészítésének célja a TASTE BALATON keretében megrendezésre kerülő események megörökítése, valamint promóciója. Az elkészült felvételek a www.tastebalaton.hu honlapján, social media felületein, médiamegjelenéseiben, YouTube csatornáján kerülnek közlésre. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérjük, a helyszínen jelezze, panasszal a tastebalaton@gmail.com címen élhet. A rendezvényre vonatkozó részletes adatkezelési tájékoztató elérhető a www.tastebalaton.hu honlapon.
E-mail: recepcio@kistucsok.hu
Cím: 8636 Balatonszemes Bajcsy-Zsilinszky út 25. / Kistücsök Étterem