Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 június 16.

vasárnap

21,8°C

Kereki

  • hét

  • 26,3°C

  • ked

  • 29,1°C

  • sze

  • 28,5°C

A túra sajnos az időjárás okozta körülmények miatt május 18-án ELMARAD!

Az új időpontot hamarosan kitűzzük.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület 2019. május 18-án immár ötödik alkalommal rendezi meg a Nezdei Kézfogó teljesítménytúrát, amely abból az ötletből indult ki, hogy a Balatonföldvári turisztikai régióba látogatók ne csak a közvetlen vízpartot ismerjék meg, hanem a Balatontól pár kilométerrel távolabbi rejtett természeti kincseket is. A túra számos látnivalót érint ezen a szelíd dombokkal, sűrű erdőkkel tarkított gyönyörű tájon. A túra névadója a gyógyító erejéről híres Nezdepuszta. A helyi legenda szerint Koppány vezért valójában nem is négyelték föl, hanem az elesett somogyi herceget valahol a Nezde-hegyen helyezték örök nyugalomra, s lelke ma is itt „bolyong”. Ennek emlékére szoborparkot hoztak létre, ahol a túrázók Koppány vezér szobrának kezét megérintve, erőt kapnak a túra utolsó szakaszához.

Aki nekivág a teljesítménytúrának a májusi somogyi erdők mellett megcsodálhatja a XIV. századi Fejérkő várát, az Alman-tetőt vagy a Kőröshegyi Völgyhídat. A rövidebb, 13 km-es távot bátran ajánljuk kevésbé gyakorlott vagy gyermekkel érkező túrázóknak is!

A távok pedig akár négylábú kedvencekkel is teljesíthetőek. A célban természetesen a kutyák is megkapják jól megérdemelt jutalmukat.

Túrainformációk:
Időpont: 2019. május 18.
A táv hossza: 13 és 22 km
Szintemelkedés 13 km: 269 m
Szintemelkedés 22 km: 484 m

Szintidő: nincs, de a cél 16:00-kor és 18:00-kor zár
Nevezés-rajt időpontja: 09:00-10:00
Legközelebbi buszmegálló a rajthoz: Kereki, bolt
Rajt helyszíne: Kereki, Hősök parkja
Cél: Szólád, Faluház & Balatonföldvár, Tourinform iroda
Útvonal Nezdei 13: Kereki (Hősök parkja) - Kereki vár - Alman tető - Nezde szoborpark - Szólád löszpincesor - Szólád (Faluház)
Útvonal Nezdei 22: Kereki (Hősök parkja) - Kereki vár - Alman tető - Nezde szoborpark - Völgyhíd - Parkerdő Balatonföldvár - Kilátó - Balatonföldvár Tourinform iroda
Nevezési díj: 600 Ft/fõ, 800 Ft/fő

A nevezési díj tartalmaz:

- Egy palack ásványvizet a rajthelynél
- Meglepetést a célban
- Emléklapot
- Egyedi kitűzőt

A Nezdei13 távon előzetes regisztráció esetén a céltól vissza a rajthoz transzfer biztosított!

A Nezdei22 táv céljától Volán buszjáratok indulnak vissza a rajthoz, a mindenkori menetrend szerint, melyekről érdemes előzetesen tájékozódnia!

Amennyiben lehetősége van rá, kérjük regisztráljon előzetesen május 1-ig, melyet megtehet: itt az oldalon, e-mailben az info@balatonfoldvar.info.hu címen illetve a +36-84/540-220 telefonszámon!

Szállásinformációk: www.balatonfoldvar.info.hu

A nevezési díjból 200 Ft/fő kedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT tagok, Magyar Turista Kártya, Diák, Nyugdíjas.

E-mail: info@balatonfoldvar.info.hu

Telefonszám: +36 84 540 220

Honlap: http://nezdeikezfogo.foldvar.info

Cím: 8618 Kereki Hősök parkja