Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 30.

csütörtök

21,9°C

Kőröshegy

  • pén

  • 22,6°C

  • szo

  • 23,0°C

  • vas

  • 24,1°C

Zenés-prózai ünnepi előadás október 23-án, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel!

Vendégeink:
Kautzky Armand & Sáfár Mónika (Jászai Mari – díjas színművészek)
Vecsei László, Mukli Franciska – zongora

Helyszínünk a Kőröshegyi Önkormányzat jóvoltából a Kőröshegyi Faluház.
Kedvező időjárás esetén az előadást szabadtéren, Zeneműhelyünk udvarán tartjuk.

Mindenkit szeretettel várunk!

A szerkesztett műsor keretében, mely 50 perces, részletek hangzanak el egy 1956-ban kivándorolt 18 éves fiatalember leveleiből, melyet a szüleihez írt az alatt a 4 év alatt, amíg Franciaországban tartózkodott.
Közben az eseményekhez illeszkedő versek, prózák, zenei betétek hangzanak el élőben ( pl. Radnóti, Vörösmarty, Liszt, Chopin.)
A műsor érdekessége, hogy Sáfár Mónika édesapjának leveleiről van szó, amit megőrzött a család, és zongorán Sáfár Mónika gyermeke közreműködik. ( Mukli Franciska )
Az összeállítás bemutatja az országát 1956- ban elhagyó fiatalembert ( Sáfár Lajost), aki egy új, lehetőségekkel teli világba érkezik. Az első levelek a reményről, a nyelvtanulásról, a “kedves franciák” együttérzéséről szólnak, de hamarosan kiderül, hogy “kommunistákat” nem kíván foglalkoztatni senki sem Franciaországban, hogy nem egyszerű a beilleszkedés, és megjelenik a honvágy, ami az évek alatt olyan fojtogatóvá válik, hogy bármi áron, sejtve bár, hogy mit engedélyez neki az akkori politikai rendszer, mégis hazatér.


A műsor üzenete:
Sokan képzelték / képzelik el jövőjüket külföldön. Idehaza fejben mindent felépítenek, és belevágnak a nagy utazásba. Egyre nem gondolnak: az érzelmekre.Egy idegen országban , bármennyire is szeretné, soha nem tud olyan gyökeret ereszteni, mint a hazájában.Szeretnénk, ha a fiatalok előtt világossá válna: a lehetőség az egyénben van, aki akarja, idehaza is meg tudja valósítani álmait.

Az előadás a DÉRYNÉ PROGRAM keretein belül valósul meg, a belépés díjtalan.

Szervező: Kőröshegyi Zeneműhely
https://koroshegyi-zenemuhely.hu/
Fülep Benedek +36203786592

E-mail: info@benedekfulep.com

Telefonszám: +36 20 378 6592

Honlap: https://koroshegyi-zenemuhely.hu/

Cím: 8617 Kőröshegy József A. u. 1/B