HÁZASSÁG HETE Szántódon

2020. február 11. 17:00 - 2020. február 11. 19:30

Tanítani kellene a házasságot!

A Házasság hete 1996-ban kezdődött Angliában, és mára egy globális mozgalommá nőtte ki magát, amelyhez hazánk is csatlakozott.
Kevesen ismerik azt, hogy ennek az eredete Valentin naphoz kötődik. Rómában a hite miatt bebörtönzött Valentin nevű keresztény férfi a kedvesének írt levelét így írta alá: „a te Valentinod”. A szerelmesek valójában egy keresztény mártírt ünnepelnek február 14-én.

Több szaktekintély szilárd meggyőződése, hogy fontos lenne a házasságtan bevezetése.
Ahogy minden szakmához képesítés szükséges, ugyanúgy a sikeres házassághoz és a boldog családi élethez is már fiatal korban ismereteket kellene szerezni.
A világ általában sötétben tapogatózik ezen a téren, viszont a Bibliának igenis sok mondanivalója van a párválasztás – házasság – problémakezelés – válás – újraházasodás területével kapcsolatban!
Ezek tanításában a gyülekezeteknek kellene elöl járniuk.
Vannak olyan felekezetek, ahol félévente tartanak házasságról szóló tanításokat, míg másutt teljesen figyelmen kívül hagyják ezt az alapvető témát.
Így az emberek többsége tanácstalanul áll a felmerülő problémák kelepcéjében.

Jelenleg semmilyen képzéshez sincs kötve a házasság, családi élet.
Ezen időszerű lenne változtatni!
Erre kiváló alkalom a Házasság hete országos rendezvénysorozat, amelybe évente számos felekezet és civil szervezet bekapcsolódik.
A ságvári székhelyű és szántódi telephelyű Békevár Egyesület 2011. óta rendszeresen csatlakozik a Házasság hete programsorozathoz.
Előadásaik alapját képezi a három kötetes Békevár – Családi fészek és mentsvár kiadványuk, amely már díjmentesen letölthető és hangoskönyv formában is elérhető.
Fontos információk tölthetők le a Frigyklinika weboldalukról is.
Az önkéntes szolgálat az idei évben Marcaliba, Szántódra, Ságvárra, Kaposújlakra és egy büntetés-végrehajtási intézetbe hirdettek meg programokat.
Sorsformáló a házaspárképzés a következő összefüggés miatt: amilyen a házasság, olyan a gyülekezet színvonala; és amilyen a gyülekezet, olyanná válik a társadalom nívója.
Ebből következik, hogy az egészséges társadalom csak az egység erejét hordozó családokra tud épülni!

Program jellemzői
Település: Balatonföldvár
Esemény jellege: Kulturális & ismeretterjesztő
Ingyenes: Igen

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!