Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 30.

csütörtök

21,6°C

Szántód

  • pén

  • 20,3°C

  • szo

  • 21,0°C

  • vas

  • 22,4°C

Tanítani kellene a házasságot!

A Házasság hete 1996-ban kezdődött Angliában, és mára egy globális mozgalommá nőtte ki magát, amelyhez hazánk is csatlakozott.
Kevesen ismerik azt, hogy ennek az eredete Valentin naphoz kötődik. Rómában a hite miatt bebörtönzött Valentin nevű keresztény férfi a kedvesének írt levelét így írta alá: „a te Valentinod”. A szerelmesek valójában egy keresztény mártírt ünnepelnek február 14-én.

Több szaktekintély szilárd meggyőződése, hogy fontos lenne a házasságtan bevezetése.
Ahogy minden szakmához képesítés szükséges, ugyanúgy a sikeres házassághoz és a boldog családi élethez is már fiatal korban ismereteket kellene szerezni.
A világ általában sötétben tapogatózik ezen a téren, viszont a Bibliának igenis sok mondanivalója van a párválasztás – házasság – problémakezelés – válás – újraházasodás területével kapcsolatban!
Ezek tanításában a gyülekezeteknek kellene elöl járniuk.
Vannak olyan felekezetek, ahol félévente tartanak házasságról szóló tanításokat, míg másutt teljesen figyelmen kívül hagyják ezt az alapvető témát.
Így az emberek többsége tanácstalanul áll a felmerülő problémák kelepcéjében.

Jelenleg semmilyen képzéshez sincs kötve a házasság, családi élet.
Ezen időszerű lenne változtatni!
Erre kiváló alkalom a Házasság hete országos rendezvénysorozat, amelybe évente számos felekezet és civil szervezet bekapcsolódik.
A ságvári székhelyű és szántódi telephelyű Békevár Egyesület 2011. óta rendszeresen csatlakozik a Házasság hete programsorozathoz.
Előadásaik alapját képezi a három kötetes Békevár – Családi fészek és mentsvár kiadványuk, amely már díjmentesen letölthető és hangoskönyv formában is elérhető.
Fontos információk tölthetők le a Frigyklinika weboldalukról is.
Az önkéntes szolgálat az idei évben Marcaliba, Szántódra, Ságvárra, Kaposújlakra és egy büntetés-végrehajtási intézetbe hirdettek meg programokat.
Sorsformáló a házaspárképzés a következő összefüggés miatt: amilyen a házasság, olyan a gyülekezet színvonala; és amilyen a gyülekezet, olyanná válik a társadalom nívója.
Ebből következik, hogy az egészséges társadalom csak az egység erejét hordozó családokra tud épülni!

E-mail: info@szantod.hu

Telefonszám: +36302654981

Honlap: http://www.hazassaghete.hu

Cím: 8622 Szántód Iskola utca 9.