Francia finálé a Kőröshegyi Levendulásban

2019. június 22. 9:00 - 2019. június 22. 17:00

Itt a lehetőség a későn ébredőknek!
Lassan elérkezik nálunk a francia levendulaszüret vége és felváltja az angol levendulaszüret. Június 22. és 28. között azonban van még néhány napotok, és nekünk rengeteg levendulánk ahhoz, hogy a sötétebb virágú francia fajtából is hazavigyetek néhány csokorral. Érdemes még szüretelni, ha szörpöt szeretnétek készíteni vagy akár csak gyönyörködni a virágban.

Szeretnénk Veletek megosztani a legfontosabb tudnivalókat, kérjük olvassátok végig, hogy maximálisan kiélvezhessétek az itt töltött időt!

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért hozzatok magatokkal kalapot és készüljetek naptejjel, főleg, ha gyerekekkel érkeztek!

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet! Ne felejtsetek megjelölni bennünket, mert imádjuk őket, és rengeteg pozitív energiával töltenek fel!

Metszőollót szívesen kölcsönzünk nektek, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adunk, de ha különlegesebbre vágytok, több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathattok!


Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben! A gazdaságban van egy cicánk, kérlek, ügyeljetek rá.

Megközelítés:

A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van!
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat:
Link a térképhez: goo.gl/aFRVAp

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!

A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!

Nap közben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhettek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, nyitvatartási időben és zárás után is van rá lehetőség! Bejelentkezés után, maximum tíz "kamerát" engedünk be, ha időben jelentkeztek, Ti is köztük lehettek!

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1500 és 3900 forint között változik! Kosarak 3000 Ft-tól vásárolhatók. Aratótáska, illetve kosár vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!

Aki nem szeretne levendulát szedni, az látogatói jegy megváltása mellett léphet be a birtokra! 0-8 éves korig ingyenes, 8-12 éves kor között 500,- Ft/fő 13 éves kortól 1000,- Ft/fő. Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!

Június 22-én és 23-án szappankészítő workshoppal várunk titeket!
9.30-tól tartunk egy kis elméleti előadást, majd 10.00 órakor kezdődik a workshop. A szappankészítés után fürdősó készítésére is lesz lehetőség, amit kifejezetten gyerekeknek is ajánlunk. A kézműves szappankészítéshez biztosítjuk a szükséges eszközöket, alapanyagokat és a közösen elkészített Kőröshegyi levendula szappant ajándékba adjuk. Ennek díja: 2000.-ft/fő; előzetes bejelentkezés szükséges: kapcsolat@amiraszappan.hu. A bőrápoló levendulás fürdősó készítéséhez biztosítjuk a szükséges eszközöket, alapanyagokat és a közösen elkészített fürdősót ajándékba adjuk. Kisgyerekek számára is ajánljuk. Ennek díja: 1000.-ft/fő, bejelentkezni nem szükséges, a szappankészítő workshop után kerül rá sor. Mindenkit szeretettel várunk!

Megígérjük, hogy nálunk mindenki azon fog dolgozni, hogy csodás perceket töltsetek el a Balaton mellett és minél több virággal és élménnyel térjetek haza! Köszönjük a türelmeteket, igyekszünk meghálálni!
Szeretettel várunk mindenkit, hamarosan találkozunk!

Folyamatosan frissülő információkért csatlakozz az eseményhez és kövess minket Facebookon!

Program jellemzői
Település: Kőröshegy
Esemény jellege: Gyerek & családi
Ingyenes: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!