Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 30.

csütörtök

20,5°C

Balatonföldvár

  • pén

  • 20,7°C

  • szo

  • 21,9°C

  • vas

  • 23,1°C

Szűcs Nelli önálló estje a Kultkikötő színpadán. Ismernünk kell színjátszásunk nagyjait. És Fedák egyike volt a legnagyobbaknak.

„Az előadás azzal a céllal jön létre, hogy felelevenítsük a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertessük a közönséggel nem mindennapi életének részleteit és igazságot, valamint elégtételt szolgáltassunk személyének mindazért a méltánytalanságért, amelyben ez a kivételes művésznő részesült. Soha meg nem bocsájtható bűne a II. Világháború utáni politikai rendszernek, hogy Fedák Sárit méltatlan és bizonyítatlan vádak miatt börtönbüntetésre ítélték, és emiatt soha többé nem léphetett szeretett hazájában színpadra. Mikor végleg kiderült számára, hogy a színpadra nincs visszaút, teljesen összeomlott és ez az állapot okozta idő előtti halálát.Az emlékest anyagát részben emlékiratából, az Útközben és a “Te csak most aludjál, Liliom…” című könyvből, részben egyéb megemlékezésekből, leveleiből, a Színháztörténeti Intézet anyagaiból, régi “Színházi Élet ” című folyóiratokból gyűjtöttük össze.
Elhangzanak még dalok leghíresebb szerepeiből, ezekkel is felidézve a magyar operett eme nagyasszonyának alakját.

Aki színpadon látta Őt, soha nem felejti. Rendkívüli személyisége, kivételes egyénisége kitörölhetetlen nyomot hagyott valaha volt színházi életünkben. Külön érdekesség a Fedák Sárit elénk varázsoló művésznő, – Szűcs Nelli – személye. Ő is Beregszász szülötte, gyökerei ehhez a városhoz kötik, csakúgy, mint nagy elődjét. Rendkívüli empátiával és érzékenységgel vett részt az est szerkesztésében, fő hangsúlyainak megtalálásában, a koncepció tervezésében, kitalálásában.Szeretnénk ezzel az esttel az emlékezésen túl azt is elérni, hogy Fedák Sárit nyilvánosan rehabilitálják, ne terjedjenek tovább személyéről hamis és igazságtalan pletykák, légből kapott állítások. Lássuk végre ezt a nagy művészt igaz valójában, minden nagyszerű emberi tulajdonságával, hibáival, gyarlóságaival együtt.Fedák Sári megérdemli, hogy végre hozzá méltóan emlékezzünk meg róla!”

Jegyárak:

Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint Balatonföldvár Város Önkormányzatának jóvoltából a Nemzeti Színház előadása ingyenesen megtekinthető a Bajor Gizi Közösségi Házban!

Sok szeretettel várunk mindenkit, további információ az előadásról a megadott linken.

Az előadás hossza:1 óra 45 perc, szünet nélkül
Időpont: 2021. aug. 20. (P) 19:00
Játszóhely: Balatonföldvár, Kőröshegyi út 1. (Bajor Gizi Közösségi Ház)


E-mail: jegy@kultkikoto.hu

Telefonszám: +3630 665 5989

Honlap: https://kultkikoto.hu/esemenyek/fedak-sari-szucs-nelli-onallo-estje-nemzeti-szinhaz/?fbclid=IwAR1E9Bb_bpZ4IrWUqvgwA7BWSKHSwEf5RN6njs52de2KxL8KzFyD73nMxwo

Cím: 8623 Balatonföldvár Kőröshegyi út 1.