Danny mesél: Mézeskalács úr meséje

2023. július 12. 10:30 - 2023. július 12. 11:30

Danny mesél – interaktív mesék afrikai ritmusokra

Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban született és nőtt föl. Zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben Magyarországra érkezett. Jellegzetes mesemondó
stílusa afrikai zenei hagyományokra épül,
tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal afrikai balafon kíséretében. A „Danny mesél” program átfogó módon nyújt a gyerekeknek lehetőséget arra, hogy fejleszthessék nyelvi készségeiket, zenét és táncot tanulhassanak, és új kultúrákat és hangszereket fedezhessenek fel. Előadásai magyar és angol nyelven hallgathatók. Előadásaiból 2015-ben megjelent az „Ez nem az apu hangja!” című CD mellékletes mesekönyv Máray Mariann csodálatos illusztrációival, mely bekerült az év 50 legjobb Gyermek- és Ifjúsági Könyve közé, és a Szép Magyar Könyv díjat is elnyerte.
A mézeskalács úr meséje
Ebben az angol nyelvű dalbetétekkel tűzdelt előadásban az amerikai népmesék egyik kiemelkedő alakjának, Mézeskalács Úrnak történetét hallgathatja a közönség a népszerű mesemondótól. A finomságokkal díszített mézeskalács figurát az aprócska öreg néni, az aprócska öreg bácsi, a tehén, a szamár és a tyúk is meg szeretné kóstolni, aki ezért csak szalad és szalad, míg végül elér a folyó partjára, és találkozik az ott szundikáló rókával… A mese vége egyelőre maradjon titok, de az biztos, hogy az angol nyelvű dalokat addigra kicsik és nagyok egyaránt könnyű szerrel fújják majd.
A népmesét feldolgozta: Danny
Bain
Magyarba ültette: Jankovics Márton
Konzulens: Szántó Viktória
Előadja: Danny Bain

Program jellemzői
Település: Balatonföldvár
Esemény jellege: Gyerek & családi, Zenés & szórakoztató
Ingyenes: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!