Csillaghullás - túra és piknik

2019. augusztus 12. 19:00 - 2019. augusztus 12. 23:55

Perseida - meteorraj Maxima éjszakája

Útvonal - 1,5 km:
Tourinform Iroda - Petőfi S. utca - Kelta sétány

Gyülekező: 19.00 - 19.30 óráig

Program: A "Csillaghullás túra" elején egy kis helytörténeti sétára hívunk mindenkit. A "Csillaghullás tóra" befejező állomásán a Balatonföldvári Magasparton, a Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti füves területről nézze együtt velünk a Perseida - meteorraj maximuma éjszakáján a légkörben megsemmisülő meteoroidok felvillanását Kocsis Antal, a Balaton Csillagvizsgáló (Balatonfűzfő) csillagászának vezetésével. A „hullócsillagok” megfigyelése szabad szemmel történik!


A Perseidák megfigyelése közben lehetőség lesz egy nagy teljesítményű csillagászati távcsővel a nyári égbolt látványosságait is megtekinteni. Távcsővégre kerül a Jupiter bolygó felhősávjaival és 4 fényes holdjával, a Szaturnusz bolygó gyűrűrendszere és halvány holdjai, kettőscsillagok, csillaghalmazok. A nyári csillagképek és a hozzájuk kapcsolódó legendák is be lesznek mutatva. Természetesen csak derült égbolt esetén lehetséges a megfigyelés.
Kérjük, éjszakára hozzanak MELEG RUHÁT, POLIFOAMOT, PLÉDET, NYUGÁGYAT, KIS SZÉKET, ÉTELT, ITALT. Igaz ugyan, hogy az erős holdfény miatt (csütörtökön lesz telehold) a halványabb felvillanásokat nem láthatjuk, viszont a holdkorongon sok részletet figyelhetünk meg egy távcsővel.

A Magasparton várjuk azokat is akik, nem akarnak vagy nem tudnak ekkora utat megtenni. Pakolási lehetőség van a Kilátónál.

Ingyenes rendezvény!

Program jellemzői
Település: Balatonföldvár
Esemény jellege: Gyerek & családi, Sport & aktív, Kulturális & ismeretterjesztő
Ingyenes: Igen

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!