Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 június 24.

hétfő

17,8°C

Kőröshegy

  • ked

  • 28,8°C

  • sze

  • 29,6°C

  • csü

  • 27,6°C

A tihanyi telepítésű levendulafajta június végére elvirágzik az egész Balaton körül, de nekünk szerencsére van egy hatalmas mező "angol levendulánk" is, ami egy később virágzó levendulafajta, így nem kell véget érnie a szüretnek! Ezekből a sorokból sokáig lehet még szedni mert frissek, hosszú száruk miatt ráadásul sokkal több fér belőle az aratótáskákba!

Egyenesen Franciaországból telepítettük be őket és rendkívül csodálatos árnyalatban pompáznak!
Az úgynevezett "angol levendula" illata nagyon kellemes, aromája és nagy olajhozama miatt a parfümipar egyik kedvenc alapanyaga! Hatalmas bokrokon nagy méretű virágokat hoz, szára akár a 70-100 centimétert is elérheti!
Tehát senki ne aggódjon, rengeteg virágunk van még, nem fogyott el, még júliusban is nyitva tartunk minden nap!

Annyi virágunk van, hogy sosem fogyunk ki belőle! Neked is látnod kell, hogy elhidd!

NYITVA MINDEN NAP 9:00-17:00!

___________________________________________

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól! (Balatonföldvár~2 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1500 és 3500 forint között változik!

Levendulás kézműves termékek vására és a palántavásár keretében találtok minden szépet és jót, épp, mint a tulipánszüreten! :)

És ha már lesz minden, mi szem-szájnak ingere, hát arra buzdítunk, hozz magaddal egy plédet, heveredj le és élvezd a napsütést, jó időt, szépséges tájat és a csodás illatokat, egyszóval, hogy egy kicsit kitörhetsz a mókuskerékből!

A gazdaságban két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! A sorok között kevés árnyék van, ezért hozzatok magatokkal kalapot és készüljetek naptejjel, főleg, ha gyerekekkel érkeztek!

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet! Ne felejtsetek megjelölni bennünket, mert imádjuk őket, és rengeteg pozitív energiával töltenek fel!

Metszőollót szívesen kölcsönzünk Neked, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet!

A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adunk, de ha különlegesebbre vágytok több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathattok! :)

Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Megközelítés:
A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van! :)
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat:
Link a térképhez: goo.gl/aFRVAp

Szeretettel várunk Benneteket, hamarosan találkozunk! :)

Folyamatosan frissülő információkért csatlakozz az eseményhez és kövess minket Facebookon!

E-mail: levendulagazdasag@gmail.com

Honlap: http://www.facebook.com/koroshegyilevendulas

Cím: 8617 Kőröshegy Dózsa György köz