Esemény részletek

Legyen szép napod

2024 május 31.

péntek

18,3°C

Balatonföldvár

  • szo

  • 21,9°C

  • vas

  • 23,1°C

  • hét

  • 22,1°C

                

Helyszín: Balatonföldvár - A csodálatos kincses paripa című előadás a mongol sámán történetekből és mesékből merít. A bábelőadásból megtudhatjuk, hogyan menti meg az ifjú vadász a gyönyörű szép Dingzhent a gonosz szörnytől a gyöngyházfényű fésű és a kincses paripa segítségével.

Ez a mese réges-régen történt, Mongóliában. Itt élt egy öreg vadász, egyetlen leányával, Dingzhen-nel, szerény kis jurtájukban. Szegények voltak, ám két dolgot igen nagybecsben tartottak. Az egyik egy gyöngyház fényű fésű volt. Ezt Dingzhen örökölte édesanyjától, és mindig nagyon vigyázott rá. A másik pedig nem volt más, mint a csodálatos kincses paripa. Ő volt a leggyorsabb lovuk, vele minden vadat utolért a vadász. Ahogy telt az idő, Dingzhen felnőtt, eladó sorba került, és mert gyönyörű volt, özönlöttek is a kérők szerény jurtájukba. De egy emberevő szörny varázslattal és csalással elnyerte a lány kezét az apjától. Ám a lány segítségére sietett egy ifjú vadász, a gyöngyházfényű fésű és nem más, mint a csodálatos kincses paripa.

Előadók: Krista Anita és Tatai Zsolt

Jegyár: 1000 Ft

Az előadás 3 éves kortól ajánlott.

Időtartam: 40-50 perc

15% elővételi kedvezmény az előadást megelőző szombat 12:00 óráig! A kedvezmény a jegyek kosárba tétele után kerül levonásra!

Az előadás a gyereksátorban kerül megrendezésre, melyet ezáltal rossz idő esetén is megtartunk.

Az előadás előtt 10.00-tól ingyenes kézműves foglalkozással várjuk a kicsiket és nagyokat. 

                 

E-mail: jegy@kultkikoto.hu

Telefonszám: +36 30 66 55 989

Honlap: http://www.kultkikoto.hu

Cím: 8623 Balatonföldvár Bajor Gizi Sétány 1.