Balatonföldvár látnivalója

Legyen szép napod

2024 július 14.

vasárnap

27,0°C

Balatonföldvár

  • hét

  • 35,3°C

  • ked

  • 35,4°C

  • sze

  • 35,6°C

         

A Balaton déli partján, Balatonföldvár határában található a Panoráma autóspihenővel szervesen összekapcsolt 27 hekáron elterülő parkerdő.
Az 1974-ben kiépített, 2014-ben teljesen felújított parkerdő mind a négy évszakban igen kedvelt kirándulóhely és autóspihenő a Balaton partra érkező turistáknak.
Könnyen megközelíthető a gépjárművel és kerékpárral nem rendelkező turisták számára is. A közúttól a parkerdő kiépített parkolójáig aszfaltozott gépkocsiút vezet, ahol az odaérkezők az autóikat biztonságban letehetik, s kezdhetik a gyalogtúrát.
A Lucs-tetőről gyönyörű kilátás nyílik Tihanyra és az öbölre, továbbá Külső-Somogy erdős dombvidékére.
A kiépített tanösvény, panorámaút mentén információs táblák kalauzolják a turistákat egészen a kereki vár romjaiig.
A pihenést asztal-pad garnitúrák, tűzrakó-helyek, védőházak teszik még komfortosabbá. A parkerdő fontos szerepet tölt be Balatonföldvár turisztikai célpontjai között, hiszen nem csak a nyári főszezonban, de egész évben látogatható. A mintegy 2 km hosszú elsősorban gyalogosan járható sétaút a hozzá kapcsolódó infrastruktúrával együtt családi, iskolai kirándulásokhoz, nyugodt beszélgetésekhez, magányos elmélkedésekhez, a házi kedvencek és a gazdik megmozgatásához, a természet megfigyelésére ideális helyszín.

Díjmentesen látogatható, de minden esetben tájékozódjon előre a tűzgyújtási illetve az erdőlátogatási szabályokról, tilalmakról az erdészet elérhetőségein!

Forrás: Erdei Szállás.hu

                   

E-mail: info@sefag.hu

Telefonszám: +36 84 545 940

Honlap: http://sefag.hu/kozjolet/parkerdok-arboretumok

Cím: 8623 Balatonföldvár Mikes Kelemen utca