A térség települései

Legyen szép napod

2024 július 12.

péntek

33,9°C

  • szo

  • 37,4°C

  • vas

  • 37,8°C

  • hét

  • 38,9°C

   

"Településünk Somogy megyében, a Balaton déli partján, Balatonszárszó és Balatonszemes között található. Legegyszerűbben közúton közelíthető meg, a 70-es főútról és az M7-es autópályáról egyaránt közvetlen elérhető. A legközelebbi vasút- illetve hajóállomás is Balatonszemesen található.

Balatonőszöd közvetlen Balaton-parti település, de partjának túlnyomó része zárt.

A fennmaradó fás-ligetes területen található a szabad strand és a parti sétány, amely jelenleg viszonylag szerény körülmények között fogadja az idelátogatót. Ennek ellenére, csendes, nyugodt volta miatt elsősorban a gyermekes családok és a nyugdíjasok körében kedvelt. A falu üdülőterülete a partig nyúlik, népessége a szezonban meghaladja az állandó lakosokét.

A nyári időszakban több rendezvényünkre is szívesen várjuk vendégeinket. 2000 óta minden évben június végén tartjuk a Falunapot, júliusban rendezzük az amatőr kettes fogathajtó versenyt, 2006 óta újra megtartjuk Nagyboldogasszony napján a hagyományos búcsút. Több rendezvényünk, így a Szent Donát napi bormustra, vagy a Szent István napi kenyér- és borszentelés helyszíne a Szőlőhegy, köszönhetően az újra feléledő borkultúrának.

Balatonőszöd sajátossága az a kettősség, hogy sokan hallottak róla, elsősorban az elhíresült beszéd miatt - emiatt megítélése sok esetben negatív - valójában mégis kevesen ismerik.

Szívesen ajánljuk mindenkinek, látogasson el hozzánk személyesen is, töltsön el nálunk néhány napot, győződjön meg az őszödi emberek vendégszeretetéről. Úgy hisszük a település és a környék nevezetességeit felkeresve, beszélgetve az itteni emberekkel, a gazdák borait megkóstolva, a Szőlőhegyi Pihenőről gyönyörködve a táj szépségében ismerik meg Őszöd igazi arcát.

Szeretettel invitáljuk, legyen a kicsi, de vendégszerető falu vendége!"

Antal János polgármester