Zimek Pálinka Manufaktúra

Értékelés

Értékeld most!
5
0
4
0
3
0
2
0
1
2
1
1 az 5-ből - 2 vélemény alapján
Borászat

Borászat

Éves

Éves

  

Napjainkban, amikor a pálinkafogyasztás egyre kedveltebb és több érdeklődő is szeretné megismerni a pálinkakészítés titkait, ragyogó lehetőség részt venni egy pálinkakóstolón.
A Zimek Pálinka Manufaktúrában pálinkamestereink segítségével, magyar, angol, orosz és német nyelven ismerhetik meg az érdeklődők e csodálatos nemzeti italunkat. A bemutató során meghallgathatják a magyar pálinka és a Zimek Pálinka Manufaktúra történetét, megismerhetik a lepárló berendezés működését, amelyet akár főzés közben is megtekinthetnek, mialatt a cefrézés menetéről is tájékoztatást adunk.

A pálinkának a gasztronómia világában elfoglalt helyét és helyzetét is bemutatjuk, pálinka bírálati szempontokat és fogyasztási javaslatokat is adunk kedves vendégeinknek. Célunk, hogy szélesebb rétegekkel ismertessük meg a nemzeti italunkat.

A kóstolók programjait, kínálatát és árait ide kattintva tekintheti meg.


Roland Zimek feleségével, Martinával közösen alapította a céget még 1997-ben. Kezdetben csak kisebb mennyiségben, bérfőzéssel készítettek pálinkát. A minőségre már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek. Álmuk, a saját főzőberendezéssel dolgozó pálinkafőzde 2005 decemberében vált valósággá, amikor megnyitották látványfőzdéjüket Zamárdiban, a Zimek Pálinka Manufaktúra azóta folytatja tevékenységét a Balaton déli partján.

Az alapító kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozta a főzde munkáját, és elkötelezett volt az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használja fel pálinkáihoz, többek között ennek is köszönhető azok különlegesen jó minősége.

A Zimek Pálinka Manufaktúra pálinkáiba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma. Szakembereink nagy gonddal válogatják ki a teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy azok feldolgozása is kíméletes legyen.

Filozófiánk szerint „a jó gyümölcs már elengedte a fa ágát, de még nem érte el a talajt”.

Zimek márkanéven előállított pálinkáink az elmúlt tizenegy évben rengeteg elismerést szereztek a pálinkát kedvelő fogyasztók és a pálinkát értő szakmai bírálók körében. Ez idő alatt számos hazai és nemzetközi versenyen kiemelkedő eredményt értünk el. Három alkalommal szerepeltünk hazánk legjobb pálinkafőző műhelyeként, és a manufaktúra megalapítása óta mindig az ország tíz legjobb pálinkafőzdéje között versenyezhettünk az év pálinkája címért. Ennek egyik oka, hogy termékeinket a legszigorúbb minőségi követelményeknek vetjük alá, hogy minőségi, tiszta hungarikumot kapjunk.

Főzdénk nemcsak termékeiben fejlődik folyamatosan, hanem mára már infrastruktúrájában is egyre inkább minőségi, nemzeti termelő manufaktúrává válik, amely fejlődési folyamat iránt az új tulajdonosi kör is maximálisan elkötelezett.

Az új ügyvezetés nem kisebb feladatot tűzött ki céljául, mint hogy prémium kategóriás termékeink népszerűsége, ismertsége és elismertsége a jövőben mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon növekedjen.

 

Vendéglátóhely jellemzői
Típus: Borászat
Fizetési mód: Készpénz, Bankkártya
Nyitvatartás: Egész éves
Vendéglátóhellyel kapcsolatos szolgáltatások: Rendezvényhelyszín
Település: Zamárdi
Akadálymentesített: Nem
Kutyabarát: Nem
Földvár kártya: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!