Topos Pince

Értékelés

Értékeld most!
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
5
5 az 5-ből - 4 vélemény alapján
Borászat

Borászat

Éves

Éves

A pince Balatontól 3 km-re Kőröshegy Kishegy részén található, a Kőröshegyi útról jól megközelíthető.

A Balatonboglári borvidék keleti végében kezdte családi vállalkozását immár több mint tíz éve Topos József, a kőröshegyi Topos Pince tulajdonosa. Az akkor örökölt piciny földterület évről évre gyarapodott, ma négy hektáron terem itt a környék és a főváros egyes vendéglátóhelyein kedvelt és a Balaton-parti turisták által a helyszínen is gyakran kóstolt, érmekkel elismert bor.
A terület több mint fele olaszrizling, ebből palackozzák a Topos Pince fehérborát, amelyet egy tölgyfahordóban érlelt merlot-zweigelt házasítás és a pince rozébora egészítenek ki.
Minden évben alakítgattunk valamit. Az eddigi legnagyobb fejlesztésünk 2002-ben történt állami támogatással, azóta biztosítjuk a vendéglátást helyben” - meséli hangulatos pincéje ízlésesen terített asztalai egyikénél ülve Topos József. Vendégek érkezésekor felesége és fia vannak segítségére, hogy a zamatos borokhoz bőségesen megrakott falusi vendégasztalon kínálják a saját készítésű kolbászt, szalonnát vagy éppen pörköltet, sültet.

A helyszín negyven vendég fogadására alkalmas, és ezzel tökéletesen őrzi azt a többletet, amely igazán családiassá, emberközelivé és emlékezetessé teszi a jófajta borok kóstolgatásával töltött pillanatokat.

Nyitva tartási időben (Hétfő-Péntek: 16:00-17:00), egyénileg is felkereshető, de a negyven fős befogadó képességű pincében előzetes bejelentkezés alapján csoportokat is szívesen vendégül látnak!

Vendéglátóhely jellemzői
Típus: Borászat
Fizetési mód: Készpénz
Nyitvatartás: Egész éves
Vendéglátóhellyel kapcsolatos szolgáltatások: Rendezvényhelyszín, Kerthelyiség/terasz, Borkóstoló
Település: Kőröshegy
Akadálymentesített: Igen
Kutyabarát: Nem
Földvár kártya: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!