Bujdosó Pincészet

Értékelés

Értékelje most!
5
11
4
0
3
1
2
0
1
0
4,8
4,833 az 5-ből - 12 vélemény alapján
Borászat

Borászat

Éves

Éves

  

A Család

A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: 

Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klári mama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. Feri 2013 júliusától a Balatonboglári Hegyközség elnöki tisztjét is betölti. A két kisebb testvér, Orsi és Zsiga is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat. 

A gyerekek az utánpótlásról is gondoskodtak, a harmadik generáció négy leány és öt fiú unokából áll. 

A Birtok

„A palackba zárt balatoni nyár”

A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a Tramini, a Királyleányka, a Szürkebarát és az Olaszrizling, de jelentős területen termesztünk Chardonnay, Irsai Olivér és Sauvignon Blanc fajtákat is. Legfontosabb kékszőlőik a Merlot, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Pinot Noir. Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról neveztük el.

Fotók: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet/Facebook

  

Vendéglátóhely jellemzői
Típus: Borászat
Fizetési mód: Készpénz, Bankkártya
Nyitvatartás: Egész éves
Település: Balatonszemes
Akadálymentesített: Nem
Kutyabarát: Nem
Földvár kártya: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!