Pályázat részletei

DDOP-2.1.3/C-2009-0001 "Turisztikai Desztinációmenedzsment szervezet fejlesztése a Balatonföldvári Kistérségben

DDOP-2.1.3/C-2009-0001 "Turisztikai Desztinációmenedzsment szervezet fejlesztése a Balatonföldvári Kistérségben

Projekt neve: Turiszikai Desztináció Menedzsment szervezet fejlesztése a Balatonföldvári kistérségben

Projekt azonosító száma: DDOP - 2.1.3/C-2009-0001


Korszerű Tourinform iroda, új szolgáltatások Balatonföldvár vendégeinek

Fontos állomásához érkezett a balatonföldvári térség turizmusa: a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület több mint 57 millió forintos, uniós támogatású projektjének záróakkordjaként 2012. januárban adták át ünnepélyesen a város központjában nyílt, új Tourinform irodát.

A két év alatt megvalósult fejlesztési programnak köszönhetően a városban és a környező kistérségben ma nagyságrendekkel kedvezőbbek a feltételek a turizmus szervezéséhez és működtetéséhez, mint korábban, s a DDOP - 2.1.3/C-2009-0001 pályázat a TDM-elvek erősödéséhez, az érdekeltek összefogásán alapuló közös cselekvéshez is hozzájárult. A civil szervezet pályázatához szükséges 15 százalékos önerőt a balatonföldvári önkormányzat biztosította.

A város legfrekventáltabb helyszínén, a település központjában álló új iroda barátságos és tágas ügyféltérrel, korszerű infokommunikációs eszközökkel áll éven át a vendégek szolgálatában. Az ügyfélkiszolgálás és a háttérmunka (front office / back office) elkülönülését, ám mégis megfelelő összhangját biztosító irodában a térség legjobb borait bemutató borfal is helyet kapott, mely a tervek szerint a jövőben egy helyi termékeket kínáló, shop-szerű résszé bővülhetne.
Az igényesen kialakított helyszín egy tulajdonképpen átmenetinek nevezhető állapotot váltott: a Tourinform iroda korábban a város polgármesteri hivatalában, majd a közöségi házban kapott helyet, míg a turisztikai idény ügyfélforgalmát egy ugyan frekventált helyen lévő, de korszerűtlen pavilonban látták el.
Az új balatonföldvári Tourinformban a vendégek ezentúl a munkatársaktól kapott információkon és számtalan kiadványon túl LCD-tévé, valamint képeslapküdésre is alkalmas touch info segítségével tájékozódhatnak. Hasonló érintőképernyős információs pontok kerülnek a város két további forgalmas helyszínére, az Új Széchenyi Tervben elnyert támogatás ugyanis az irodaépület megvalósításán és berendezésén túl számos egyéb elemet tartalmazott.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 50.037.141 Forint támogatás felhasználásával számos informatikai eszközt vásároltak, s a pályázaton elnyert összeg fedezte a térség ajánlati katalógusának, szabadidős kiadványának, eseménynaptárának és szálláshely-információs füzetének több ezer példányos megjelentetését, molinók, plakátok elkészítését.
A projekt lényeges eleme volt az egyesületi tagság képzése, akik nem csupán a helyi és térségi sajátosságokról kaptak felkészítést, hanem informatikai és több más témakörben tartott tréning szerepelt számukra a programban. Dél-tiroli tanulmányutat, workshopokat tartottak még a projekt részeként, de több, a térség turizmusának jövője szempontjából kulcsfontosságú tanulmány is elkészülhetett. Pozicionálási-versenyképességi stratégia, arculatterv, védjegyrendszer kidolgozásáról szóló tanulmány, E-marketing terv áll egyebek között a turisztikai szakemberek rendelkezésére.
Nem utolsó sorban a pályázat része volt a turisztikai régió vendégek számára kitűnően hasznosítható honlapjának elkészítése, melyen többek között egyéni tervezésre alkalmas túraútvonaltúraútvonal-tervező program is található. A projekt eredményeként két állandó állandó munkahely jött létre.
Mindezek hatására a kistérségi TDM szervezet ismertsége, vonzereje, társadalmi és szakmai elfogadottsága tovább nőhet, ennek hatására a tagság is bővülhet. Az eszközeiben és szakmai hátterében megerősített egyesület pedig, az önkormányzatokkal és a turizmusban érdekelt szolgáltatókkal együtt, eredményesen jelenítheti meg a turisták felé Balatonföldvár és a kistérség kínálatát új szolgáltatásokat, rendezvényeket honosíthat meg növelve ezzel a térség vonzerejét és az ideérkezők számát.

Kedvezményezett neve, elérhetősége: Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület

Cím: 8623 Balatonföldvár, Petőfi u. 1.
Tel./fax: 84/540-220
E-mail: balatonfoldvar@tourinform.hu

Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Cím: 7621 Pécs, Mária u. 3
Telefon: 72/513-760
Fax: 72/513-768
Email: ddrft@ddrft.h

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!