Pályázat részletei

DDOP-2.1.3/C-12-2012-0004 "Komplett szolgáltatásfejlesztés a Balatonföldvári TDM szervezetnél

DDOP-2.1.3/C-12-2012-0004 "Komplett szolgáltatásfejlesztés a Balatonföldvári TDM szervezetnél

Újabb vendégvonzó fejlesztések kezdődnek a Balatonföldvári Turisztikai Régióban

Siker koronázta a Balatonföldvár turisztikai régió vállakozásainak és szállásadóinak együttműködését: a nyertesek között van a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület második TDM-pályázata, amelyet példaértékű összefogással tudtak benyújtani.


Újabb vendégvonzó fejlesztések kezdődnek a Balatonföldvári Turisztikai Régióban

Alig fejeződött be a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület első sikeres uniós pályázatának megvalósítása, a szervezet rövidesen kezdi a következő projektet annak érdekében, hogy a déli part kedvelt turisztikai régiója még magasabb színvonalon szolgálhassa ki vendégeit.
A regionális operatív program irányító hatóságának döntése értelmében 45 837 679 Forint támogatásra érdemesnek ítélték a balatonföldvári székhelyű TDM-szervezet DDOP-2.1.3/C-12-2012-0004 azonosítószámú pályázatát. A 85 %-os támogatási intenzitás miatt ez azt jelenti, hogy 53 926 683 Forintot fordíthatnak turisztikai célra.
Ismert, hogy a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázatának beadása röviddel a határidő előtt került veszélybe, amikor úgy tűnt: mégsem áll majd rendelkezésükre a szükséges mértékű saját forrás ahhoz, hogy pályázhassanak. Fekete Tamás egyesületi alelnök felhívására ekkor mozdultak meg az egyesületben tag turisztikai vállalkozások, magánszállásadók és tettek egyenként 5 – 150 ezer forint közötti felajánlásokat annak érdekében, hogy a térség ne veszítse el az esélyt a szükséges önerőhöz képest közel hétszeres támogatásra. A tagi felajánlásokból több mint 2 millió forint gyűlt össze. Ehhez járult hozzá döntő mértékben Balatonszemes képviselő-testülete, amely egyhangú igennel szavazott a pályázatban való együttműködésre és arra, hogy az őket érintő fejlesztések érdekében több mint 4 millió forint saját erőt biztosítanak.

A nyertes pályázatból a támogatási szerződés megkötését követően a vendégvonzó nagyrendezvények céljaira színpadot, valamint professzionális fény- és hangtechnikát vásárol az egyesület, illetve Balatonszemesen információs pavilon létesül és működik - a szükséges munkaerőt is biztosítva - már ebben az évben. Fontos előrelépések történnek a térség turizmusmarketingjében: egyebek között újságírói study tour, Google- és Facebook-kampányok, mobilapplikáció és térségi borlap hívja fel ezentúl a vendégek figyelmét a turisztikai régió attrakcióira, értékeire. A pályázat révén nyári strandi animáció is lesz Balatonszemesen, valamint Balatonföldváron és több program is ennek köszönhetően szól nagyot a turisztikai szezonban. Új nagyrendezvényként debütál Balatonföldváron 2013-ban a Bajor Gizi Emlékév - Utcaszínházi Fesztivál, amely egyedi színfolt lesz a változatos kulturális és szórakoztató palettán. Bővülhet a tavaly Balatonföldváron életre hívott, látványos Balatoni Halásznap, Balatonszemesen pedig a Nyármarasztó ígérkezik minden eddiginél színesebbnek a TDM-pályázatnak köszönhetően. 


Újságírói tanulmányút a balatonföldvári térségben

2014. október 7-én Balatonföldvári Kistérségi Egyesület tanulmányutat szervezett a szaksajtó képviselőinek. A tanulmányút során fő cél volt annak bemutatása, hogy a Balaton és a földvári régió ősszel is vonzó úti cél lehet a turisták számára, és ebben az időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. A sajtó képviselői megismerték Balatonföldvár látnivalóit a népszerű nyomozós városismereti túra a "Ki ölte meg Heltai Károlyt?" játék keretében, majd a turisztikai régió bemutatása következett, ahol a fő hangsúlyt a gasztronómiára és a borkóstolásra helyezték az egyesület munkatársai. Ellátogattak Rádpusztára, ahol a Magyar Borok Pincéjének bemutatása mellett hagyományos kemencében sült ételekkel várták őket, majd délután a kötcsei szőlőhegyen finom helyi termelésű borokat kóstoltak.

A tanulmányút eredményeként elsőként a Turizmus Panoráma Online Bulletin újságírója számolt be a tapasztalatairól, melyet az alábbi linkre kattintva olvashatnak:

http://turizmus.com/desztinaciomenedzsment/heltaitol-koppany-vereig-1125002


Lezárult a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület 2. TDM pályázata

Projektzáró rendezvény keretén belül ünnepelte a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület a 2013 és 2015 között megvalósult II. TDM pályázatának lezárását a balatonföldvári Hotel Jogarban.
A rendezvényen Bolygóné Polgár Klára az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Fekete Tamás az egyesület alelnöke ismertette a pályázat során megvalósult fejlesztéseket, és egyben sajtótájékoztatót tartott a megjelent média képviselőinek.

Lezárult a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület 2. TDM pályázata


Ezzel újabb fontos állomásához érkezett a a balatonföldvári régió turizmusa: a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület több mint 53 millió forintos, európai uniós támogatású projektjének zárásához érkezett.

Országos viszonylatban is ritkaságnak számító, a kistérségben eddig soha nem látott mértékű összefogással valósult meg a balatonföldvári térség II. TDM pályázata. A DDOP-2.1.3/C-12-2012-0004 számú, “Komplex szolgáltatásfejlesztés a Balatonföldvári TDM szervezetnél” elnevezésű pályázathoz szükséges önerő közel fele az egyesület tagjainak felajánlásából jött össze, melyet az egyesület költségvetése és Balatonszemes önkormányzatának támogatása egészített ki.

A 2013-ban indult és 2015 februárjában zárult, II. TDM pályázat során megvalósult fejlesztések a fenntartható fejlődés zálogaként megteremtették az Egyesület működésének alapjait is. Az Új Széchényi Terv keretében elnyert 45 837 549 forint uniós támogatással, valamint a pályázat önrészével összesen a térség 53 926 683 forint értékű turisztikai fejlesztéssel gyarapodott, amelyből a turisták által kedvelt rendezvények céljaira egy 80 m2 mobilszínpadot, valamint professzionális fény- és hangtechnikát vásárolt az egyesület, illetve Balatonszemesen – a szükséges munkaerőt is biztosítva - információs pavilon létesült. Fontos előrelépések történtek a térség turizmusmarketingjében: egyebek között megvalósult egy újságírói study tour, Google- és Facebook-kampányok, valamint okostelefon applikáció hívja fel ezentúl a vendégek figyelmét a turisztikai régió attrakcióira, értékeire. A pályázat révén nyári strandi animáció is szórakoztatta vendégeket Balatonföldváron és Balatonszemesen egyaránt, valamint több turisztikailag is népszerű program is ennek a pályázatnak köszönhetően valósult meg a tavalyi és az azelőtti szezonban. Az összesen több mint 53 millió forintból a térséget népszerűsítő kiadványokra is jutott támogatás, a többi közt a régiót bemutató leporelló, borlap, információs táblák, valamint különböző reklám- és szóróajándékok készültek a pályázat megvalósítási ideje alatt.

A két év alatt megvalósult fejlesztési programnak köszönhetően a városban és a környező térségben ma már nagyságrendekkel kedvezőbbek a feltételek a turizmus szervezéséhez és működtetéséhez, emellett a pályázat a TDM-elvek erősödéséhez, az érdekeltek összefogásán alapuló közös cselekvéshez is hozzájárult.

Lezárult a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület 2. TDM pályázata


Sajtóhírek a projektről

http://turizmus.com/desztinaciomenedzsment/tamogat...

http://turizmus.com/fokusz/ujabb-balatonfoldvari-t...

http://www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/masodik...

http://turizmus.com/fokusz/projektzaro-balatonfold...

http://www.somogytv.hu/cikkek/106471

http://turizmus.com/utinaplo/heltaitol-koppany-ver...<

"Befektetés a jövőbe" Újabb vendégvonzó fejlesztések kezdődnek a Balatonföldvári Turisztikai Régióban

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!