Híreink, rólunk írták

Turisztikai ágazat energiaigénye kérdőíves felmérés

Turisztikai ágazat energiaigénye kérdőíves felmérés

Tisztelt Turisztikai Szolgáltató!

Az elmúlt időszak soha nem látott kihívások elé állította a turisztikai szektort. A Covid-19 világjárvány okozta sokkot közös erőfeszítéssel sikerült magunk mögött hagyni, a turizmus pedig újra növekedési pályára állt, megközelítve a 2019-es szintet. A szomszédunkban zajló háború azonban új kihívást hozott, óriási hatást gyakorolva többek között az energiaárakra, ezzel együtt pedig a turisztikai szektorra.

Az energiaárak a tavaly nyári extrém értékhez képest nagy mértékben csökkentek, azonban még mindig jelentősen meghaladják a 2021 év eleji szintet. Emellett meg kell jegyezni, hogy a szektor energiaigénye ezzel együtt nem változott, sőt, vélhetően a turisták számának növekedésével, valamint új és bővülő szolgáltatásokkal, csak tovább fog emelkedni a jövőben.

A szektornak fel kell készülnie a hasonló áringadozásokra és a fosszilis energiahordozók korlátolt rendelkezésre állására, ezzel együtt pedig a megújuló energiára való átállásra. Ahhoz, hogy a jövő kihívásait megfelelő módon és beavatkozással lehessen kezelni, először egy pontos képre van szükség a teljes szektor energia igényéről és annak felhasználásáról a szolgáltatók körében. Ennek érdekében a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány a PwC Magyarország turisztikai tanácsadó csapatával közösen egy kérdőíves felmérést készít, amely sikerességéhez tisztelettel kérjük az Ön segítségét is a kérdőív kitöltésével. A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, valamint maximum 15 percet vesz igénybe. A kérdések egy része operatív információkra is rákérdez, mint a foglalkoztatottak száma, nettó árbevétel, kapacitás kihasználtság, költségszerkezet. Kérjük, a kitöltés gördülékenysége érdekében készítse elő ezeket az adatokat.

A kérdőív a következő linken érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWmt_VSiKsdbkdpJOUB0Sp_HlDeq8y_DJn7q-5wFue7De0ew/viewform


Előre is köszönjük együttműködését!

Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány


Nyitókép: https://www.freepik.com/

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!