Híreink, rólunk írták

Tizenkettedik lett a magyar csapat a Bocuse d'or szakácsversenyen

Tizenkettedik lett a magyar csapat a Bocuse d'or szakácsversenyen

24 ország képviseltette magát Lyonban a világ legrangosabb szakácsversenyén. Első helyen a dán, második helyen a svéd, harmadik helyen a norvég csapat végzett.

Pohner Ádámék a 12. helyet szerezték meg.

Forrás: Magyar Bocuse d'or akadémia


Két fogást kellett elkészítenie a magyar csapatnak. Ádáméknál a hústéma központi szereplője a Carré de Veau „Balaton” fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek „gombóc”, mustáros zöldborsó, hagyma tart és egy rendkívül különleges „derelye”.

Forrás: instagram @bocusedor


A kötelező elemnek számító étel a Chartreuse „Hommage Robouchon” nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöld spárga, valamint pastismártás.

Ádám elmondta, hogy annak ellenére, hogy elromlott a sokkoló, minden étel úgy készült el, ahogy annak kellett.

Pohner Ádám jelenleg a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje.


Forrás: index.hu



Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!