Híreink, rólunk írták

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

A Magyar Turisztikai Ügynökség az Én Vendégszobám Alkalmazást választó szálláshely-szolgáltatóknak június 15–23. között online oktatást szervez, amelynek keretében lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, elmélyítésére.

A kétórás oktatáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Egy szálláshelytől több fő is részt vehet a képzésen, az oktatásra többször is lehet jelentkezni.

Egy oktatási időpontra maximum 250 fő tud regisztrálni.

A jelentkezési határidő június 11.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben indította útjára a turizmus eddigi legjelentősebb és legátfogóbb informatikai fejlesztését, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot. Az új rendszer bevezetésével minden szálláshelynek digitálisan, szálláshelykezelő szoftver használatával kell teljesítenie a törvényben előírt napi adatszolgáltatási kötelezettségét.

Az ügynökség a digitális adatszolgáltatáshoz fejlesztette ki az ingyenesen használható szoftvert, az Én Vendégszobám alkalmazást, a legfeljebb 8 szobával és pótágyakkal együtt összesen legfeljebb 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára.

Az alkalmazást jelenleg mintegy 25 000 szálláshely használja. Használatának megkönnyítéséhez az MTÜ a – kézikönyvek és oktatóvideók mellett – a most induló online oktatással is támogatást nyújt.

A jelentkezők az evaroadshow.hu honlapon kiválaszthatják a megfelelő időpontot, és az adatok megadásával egyszerűen regisztrálhatnak a képzésre. Az e-mailcím megadása azért szükséges, mert erre a címre kapja majd meg mindenki az online oktatás eléréséhez szükséges linket és minden egyéb hasznos információt. Az online képzéshez asztali számítógép vagy laptop, és legalább 5 Mbit/s-os sáv szélességű internetelérés szükséges.

További információk az evaroadshow.hu honlapon találhatók, ahol az oktatóvideók is elérhetők, a gyakran ismételt kérdések közé pedig folyamatosan kerülnek fel az oktatáson felmerülő kérdések, felvetések.

Forrás: turizmus.com
2020. június 9.

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!