Híreink, rólunk írták

Letölthető a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

Letölthető a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

Az MTÜ a kézikönyv összeállításával a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók és szolgáltatók munkáját szeretné segíteni az újranyitáshoz kapcsolódóan, alapul véve az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat.

A turizmus fokozatos újraindításával a szálláshelyeken, a vendéglátóipari egységekben és a különböző attrakcióknál naponta ismét egyre nagyobb számú vendég fordul meg, akik igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, a többi vendéggel.

Ezért mind a munkatársak, mind pedig a vendégek szempontjából a Magyar Turisztikai Ügynökség összegyűjtötte azokat a szempontokat, amelyek a legfontosabbak lehetnek a fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, a megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtása és az adott körülmények között a lehető legteljesebb vendégélmény biztosítása mellett – ismerteti a kiadványt az ügynökség honlapján.


A kézikönyv két változatban készült (Fotó: mtu.gov.hu)


A kézikönyv összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, amelyekkel a szolgáltatók biztonságos és élhető környezet teremthetnek mind munkatársaik, mind vendégeik számára.

Az MTÜ hangsúlyozza: a dokumentum nem kötelező jellegű szabályok felállítását célozza. A javasolt intézkedések felsorolása segítséget nyújthat, de a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeleteket, szabályzókat természetesen nem írja felül, nem előzi meg.

A Covid-19 kézikönyv – amelynek folyamatos frissítését ígéri az MTÜ – a szolgáltatók tevékenységi köre szerint két változatban tölthető le az alábbi linkekről:

Covid-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére >>>

Covid-19 kézikönyv attrakciók üzemeltetői, fürdők és egyéb szolgáltatók részére >>>


2020.05.06
Forrás: turizmus.com

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!