Híreink, rólunk írták

Legyen a balatonföldvári kilátó az Év Kilátója!

Legyen a balatonföldvári kilátó az Év Kilátója!

Október 4-ig még be lehet nevezni a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont - kiállítás és kilátót az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ pályázatára.

A beérkező pályázatokat egy szakmai zsűri értékeli és előszűri, majd kiválasztja a tíz legjobb pályázatot. A kiválasztás során olyan szempontokat vesznek figyelembe, amelyek egy kilátó turisztikai értékét határozzák meg. A legfontosabb szempont az építmény állapota, illetve környezetének rendezettsége. A kilátó hasznosságát növeli, ha különböző szolgáltatások kapcsolódnak hozzá: információs tábla mutatja be a panoráma látnivalóit vagy magát a kilátót, távcsővel lehet kémlelni a tájat stb. Egy kilátó annál hasznosabb, minél több turistaút vezet hozzá, így a látogatottsága is nyom a latban a döntés során. Nem utolsó szempont a panoráma sem, illetve a kilátó aktív és ökoturisztikai jelentőségét is figyelembe veszi a zsűri.


Az ország tíz legjobb kilátóját október 7–16. között teszi közzé a pályázat kiírója az Aktív Magyarország Facebook-oldalon. Minden nap egy kilátó kerül ki, melyre bárki szavazhat lájkolással. A legtöbb kedvelést szerző kilátó nyeri az Év Kilátója címet. Az eredményt október 19-én hirdetik ki. A legnagyobb népszerűségnek örvendő építményre az Év Kilátója tábla kerül.

A pályázatra ezen az oldalon lehet javasolni kilátókat.


Forrás: turizmus.com


Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!