Balcsi Guszti Kalandjai Balatonföldváron

Értékelés

Értékeld most!

          

Szervusztok kedves Gyerekek!

A nevem Balcsi Guszti és rendkívül kalandbarát csiga vagyok. Szeretek túrázni, kerékpározni, és csak úgy elindulni a nagyvilágba felfedező útra. Most éppen egy új kalandra készülök Balatonföldváron, ahol élek. A település a Balaton déli partján, Szántód és Balatonszárszó között található.

Nagyon szeretem ezt a települést, melyről nem is gondolnánk sokan, hogy mennyi érdekesség található ezen a helyen. Régészeti leletek szerint már a 4. században kelta földvár állt a területén, amely a helység névadója. Földvárnak első írásos említése, a 11. századból származik. A 17-19. században Földvár-puszta néven jelzik a térképek. Valójában Kőröshegy pusztája volt ebben az időben. A történelem életünk egyik meghatározó szereplője. Biztosan ti is sokat kérdezitek szüleitektől milyenek voltatok egészen pici korotokban. Ők pedig szívesen mesélnek nektek arról az időszakról, amiről többet szeretnétek tudni.

Éppen ezért, azt vettem a fejembe, hogy erre a kalandra elhívlak benneteket is, hogy együtt ismerjük meg ezt a csodálatos települést, melynek ilyen messzire visszatekintő múltja van. Nem szeretek magányosan utazgatni, no meg a kaland is csak társasággal az igazi. Így hát kérlek titeket, gyertek velem és legyetek részesei egy igazi megismerő utazásnak! Biztosan tudom, mindannyian nagyon jól fogjuk érezni magunkat, miközben értékes ismeretekkel is gyarapodik tudásunk.

Kalandra fel, töltse le a kifestő nyomtatható verzióját!

               

Látnivaló jellemzői
Település: Balatonföldvár
Földvár kártya: Nem

Letöltések

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36 20 435 4988

vagy írjon nekünk!