A Hunyady-család balatonszemesi birtokán a 18. század utolsó negyedében istálló céljaira emelt barokk műemléképület 1962 óta ad otthont a Postamúzeum kiállításainak.

A Hírközlési Múzeumi Alapítvány 2003- és 2004-ben felújíttatta a kincstári tulajdonban lévő patinás ingatlant, s megépíttette a kiállított fogatolt- és gépjárművek, valamint a mozgópostakocsi védelmére szolgáló lábaspajtát.

A szépen kialakított udvar méltó környezetet nyújt Trischler Ferenc szobrászművész alkotásának, a hírközlési emlékműnek, amellyel a közeli és távolabbi múltban, a hírvivői szolgálatuk teljesítése közben elhunyt postásoknak, távközlési és műsorszórási dolgozóknak állít közös kegyeleti emléket egyetlenként Európában.

A hajdani istállóépületben berendezett új állandó, a "Kocsiszekértől a postaautóig" című kiállítás a Postamúzeum járműgyűjteményének válogatott darabjait tárja a közönség elé. Az épület történetéhez is kapcsolódva a kiállítás a postai szállítás történetét mutatja be a 15. századi kocsiszekértől a közelmúlt motoros meghajtású postaautójáig. A több évszázados istállóépületben és a Dunántúl jellegzetes népi gazdasági épületét mintázó lábaspajtában elhelyezett eredeti és modellezett járművek, a korhű postai egyenruhákba öltöztetett bábuk, s a keretekben lévő dokumentumok, fényképek, térképek egy postatörténeti utazásra invitálják a kedves látogatót.

Nyitvatartás: 

Április 15 - október 15., 10.00 - 18 óra Hétfő: szünnap

Belépőjegy árak: 

Felnőtt: 500 Ft 

Diák/nyugdíjas/postás: 250 Ft 

Családi belépőjegy: 1000 Ft 

Csoportos belépő - felnőtt * 11-20 fő között: 5000 Ft * 21-40 fő : 7500 Ft 

Csoportos belépő - diák * 11-20 fő között: 2500 Ft * 21-40 fő : 3700 Ft

Ingyenes: 70 év felettieknek, fogyatékosoknak, pedagógusoknak, újságíróknak. 

Az ingyenességet megfelelő igazolvánnyal igazolni kell (személyi, pedagógus, újságírói, rokkantsági igazolvány).

Fotójegy (vaku nélkül): 400 Ft Videójegy: 1250 Ft

    

Látnivaló jellemzői
Település: Balatonszemes
Földvár kártya: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!