Nem csak a lovassportok kedvelőinek!

Látványos kettesfogathajtó verseny várja a Balatonföldvárra érkezőket idén július 27-én, a város Magaspartján az új Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti parkban.

A megyei versenynaptárban szereplő Balatonföldvári „C” kategóriás Kettes-fogathajtó verseny helyi különlegességét az egyedi helyszín és az egyedi környezet adja. Balatonföldvár Magaspartján, a Hajózástörténeti Látogatóközpont melletti elterülő összefüggő gyepes területen épül ki a versenypálya.

Az évről évre népszerűbb esemény kikapcsolódást jelent a környékbeli lakosság és az itt üdülők számára is. A fogatosok elegáns öltözéke a pompázatos hintók és nem utolsó sorban a lovak gyönyörűsége lenyűgöző látványt biztosít a nézőközönségnek. A megjelent 20 – 25 fogat méri itt össze tudását ezen a régi magyar hagyományokat ápoló versenyen. A verseny kétfordulós akadályhajtásból áll és az összevetést követően a vadászhajtás izgalmaival szembesülhetnek a nézők.

A versennyel egy időben igazi ínyencségek készülnek a háttérben, finomabbnál finomabb pörköltek és az elhagyhatatlan házi rétes. A verseny végeztével a nézők a Magasparton sétálva a páratlan balatoni naplementében gyönyörködhetnek.

Program:
8.00 – 9.00: Fogatok érkezése, nevezés
8.45 – 9.30: Pályabejárás, technikai értekezlet
9.45: Ünnepélyes megnyitó
10.00: Akadályhajtás – „C” kategória
12.30: Ebéd
13.00: Akadályhajtás – „D” kategória
15.00: Vadászhajtás „C” kategória
16.00: Vadászhajtás „D” kategória
17.00: Eredményhirdetés, karusszel


A program ingyenesen látogatható.


Mindenkit szeretettel várunk!

Program jellemzői
Település: Balatonföldvár
Esemény jellege: Gyerek & családi, Sport & aktív
Ingyenes: Igen

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!