Tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban - már harmadszor!Lassan beköszönt a tavasz, elkezdenek zöldülni a mezők, mi pedig az elmúlt évek sikerének köszönhetően egyre jobban és jobban várjuk az áprilist Kőröshegyen! Már el is kezdtünk készülődni az év egyik legnagyobb eseményére, a Tulipánszüretre, melyre idén is szeretnénk meghívni Benneteket!
Ismételten összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, kérjük olvassátok el figyelmesen, ha komolyan érdeklődtök az esemény iránt!FONTOS TUDNIVALÓK!Figyeljétek az eseményt folyamatosan a friss információkért! Ez nagyon fontos, hiszen mindig időben közlünk mindent!A SZÜRET IDŐPONTJAI:Nárcisz- és bimbós tulipánszüret:
2019. április 06-07. (szombat, vasárnap) 09.00-18.00
A nárcisz már biztosan virágba borul, ekkor a tulipánok még bimbósak, azonban néhány korán kelő szálra ekkor is rálelhetünk!FŐ tulipánszüret időpontja:
2019. április 13-14. (péntek, szombat, vasárnap) 09.00-18.00
Az április 12-ei szüret az időjárásra való tekintettel elmarad!Húsvéti tulipánszüret időpontja:
2019. április 19-22. (péntektől hétfőig) 09.00-18.00
Húsvéti hosszú nyitvatartás, állatsimogató és még mindig rengeteg tulipán vár majd ekkor!
-------------------------------------
Hétköznap előkészületi munkák miatt zárva vagyunk!
-------------------------------------  • Összesen 100.000 (!!) hagyma tulipánt és 15.000 nárciszt ültettünk, mert azt szeretnénk, hogy minél több látogatóak jusson a csodaszép virágból!
  • A leszedett tulipánokhoz spárgát és fehér kötözőszalagot adunk ajándékba, aminek segítségével azonnal csokorba is köthetitek a virágokat! Ha igazán szép és díszes virágkölteményeket készítenétek, szabadon válogathattok csipke és díszszalagjaink között!
  • Éles metszőollót a helyszínen tudunk számotokra kölcsönözni 500,- Ft letéti díj ellenében (melyet természetesen visszakaptok használat után, de akár haza is vihetitek emlékbe)
  • Belépő nincs! Virágokat fajtánként 50-150 Ft/szál áron lehet majd vásárolni, az élmény ajándékba jár minden csokor mellé!
  • Kutyabarát birtok vagyunk, pórázon sok szeretettel várjuk a négylábú vendégeket is!


  • Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!
  • Parkoló van a birtokon, de nincs leburkolva, ahogy a bevezető út sem! Erre figyeljetek az utazástervezésnél!
  • Gyönyörű kosarakat kölcsönzünk a virágszedéshez és a fotózáshoz, melyek szintén megvásárolhatóak lesznek! Hozzatok piknikkosarat és plédet is, hiszen igazi piknik hangulat várható!
  • Borongós napokon készüljetek gumicsizmával!
  • Ne felejtsetek megjelölni bennünket a csodás fotóitokon, mert imádjuk őket, és rengeteg pozitív energiával töltenek fel bennünket!

Megközelítés:
Az út ki lesz táblázva! A birtokot Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett felkanyarodva egy földes út végén találjátok.
Parkoló van, buszmegálló közvetlenül a földút bejáratánál található!
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat, böngésszétek!
Link a térképhez: goo.gl/aFRVApMegígérjük, hogy nálunk mindenki azon fog dolgozni, hogy egy szép tavaszi napot töltsetek el a Balaton mellett és minél több virággal és élménnyel térjetek haza! Köszönjük a türelmeteket, igyekszünk meghálálni! :)Találkozzunk a gazdaságban, csatlakozz az eseményhez és kövesd az oldalunkat! :)KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK:1. Ne ijedjen meg senki, de nem tudjuk garantálni, hogy mindenkinek jut virág. Viszont MINDENT el fogunk annak érdekében követni, hogy senkit ne érjen csalódás, ezért az előző évekhez hasonlóan minden egyes reggel írunk ide az eseményhez egy képpel ellátott helyzetjelentést a tulipánok számáról, ami alapján mindenki eldöntheti, hogy érdemes-e még útnak indulnia! Ezen kívül az a tapasztalatunk, hogy nem egyszerre nyílnak a virágok, tehát minden esély meg van rá, hogy aki nem első nap érkezik annak is marad virág!

2. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a virágok levágása a TULIPÁNOKAT NEM KÁROSÍTJA! Sőt, a tulipán virágát avagy bibéjét virágzás után minden esetben ajánlott a hagymáról levágni, így a tápanyagok a hagymába húzódnak vissza! (Előbb vagy utóbb, le kell szednünk őket, miért ne osztanánk meg ezeket a csodákat Veletek is? :) )
A tépkedés valóban károsítja a virágot, épp emiatt kölcsönzünk megfelelően éles metszőollókat, a metszés folyamatáról pedig kollégáink adnak bővebb tájékoztatást a helyszínen!

3. Tőlünk csodálatos, egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra, a birtokunk kellemes, tiszta és szépen rendezett! Levendulavirágzás idején, júniusban lilában tündöklik, ameddig a szem ellát! Azonban a holland tulipánmezőkkel, a több hektáros tulipánföldekkel sajnos nem tudjuk látványban felvenni a versenyt! Természetesen így is hihetetlen hangulata van a tulipánszüretnek, nézzetek körül a tavalyi eseménynél a szüretről készült képek között!

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé és ezt kiegészítené egy kis tulipánszedéssel is, az remekül fogja magát érezni!

Találkozzunk a birtokon, csatlakozz az eseményhez és kövesd az oldalunkat! :)

Program jellemzői
Település: Kőröshegy
Esemény jellege: Gyerek & családi
Ingyenes: Nem

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!