II. Kőröshegyi Levendulafesztivál

2019. június 14. 9:00 - 2019. június 23. 18:00

FŐSZEREPBEN A LEVENDULA
Látogass el hozzánk, ha nyugodt, kellemes körülmények között szeretnél hatalmas levendulacsokrokat szüretelni a Balatonnal a háttérben! Ráadásul igazán "levendulás" programokkal és akusztikus gitárszóval is készülünk Nektek! Van kedvetek csatlakozni?

Kőröshegyen a levendulabokrok az égig érnek, közel 7 hektáron termesztünk levendulát! Annyi virágunk van, hogy sosem fogyunk ki belőle, garantáltan jut mindenkinek! Neked is látnod kell, hogy elhidd!

A belépés a rendezvény ideje alatt INGYENES, aki levendulát szeretne szedni, több különböző méretű aratótáskába vagy kosár között válogathat!
A levendulaszüret egész júniusban és júliusban tart!

Levendulás kézműves termékek vására és a palántavásár keretében találtok minden szépet és jót, épp, mint a tulipánszüreten!

Szuper PROGRAMOK várhatók:
  • Kézműves foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek
  • Szappankészítő workshop - a tavalyi hatalmas érdeklődésre való tekintettel
  • Ingyenes bemutató a levendulatermesztés és levendulalepárlás titkairól
  • Gyönyörű élőzene, mely nem marad majd alul a látvány és az illatok mellett!
  • És persze a tavalyi kedvenc: LevendulaMánia közönségtalálkozó!


És ha már lesz minden, mi szem-szájnak ingere, hát arra buzdítunk, hozz magaddal egy plédet, heveredj le és élvezd a napsütést, jó időt, szépséges tájat és a csodás illatokat, a zenét, egyszóval, hogy egy kicsit kitörhetsz a mókuskerékből!

A rendezvény természetesen KUTYABARÁT, ahogy azt tőlünk már megszokhattátok! Kutyusok a sorokon kívül pórázon, ölben a gazdaság területén bárhol sétálhatnak, és egy árnyékos pihenőt is kialakítunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket!???? A levendulasorok közé azért ne vigyétek őket, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1000 és 3500 forint között változik! Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani! Az aratótáskák mérete a tavalyi évhez képest növekedett, az áruk azonban változatlan!

Megközelítés:
A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól! (Balatonföldvár~2 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)
A birtok rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autopályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat és a több száz férőhelyes óriás parkolók!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a murvás út bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van! :)
Google térképen Balatonföldvár központjától, a 7-es főútról bejelöltük az utat:
Link a térképhez: goo.gl/aFRVAp

További tudnivalók: Levendulaszüret Kőröshegyen

Program jellemzői
Település: Kőröshegy
Esemény jellege: Gyerek & családi, Ünnepség & Fesztivál
Ingyenes: Igen

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!