Balatonföldvári parkolás

Értékelés

Értékeld most!

A díjköteles parkolás szabályozásáról:

Balatonföldvári Nonprofit Kft. részére üzemeltetésre átadott fizető parkolók:

  • I. sz. parkolási zóna - Kiemelt parkoló övezet:
    Vasúti sínpálya északi oldalán a Fesztivál tértől a volt vízmű telepig (26/2.hrsz-ig) terjedő utcai terület azon része, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve.
  • II. sz. parkolási zóna -– belvárosi parkoló övezet: Bajcsy – Zsilinszky u. két oldalán és a Vak Bottyán utca dél keleti részén kialakított táblával kijelölt terület. A zóna üzemideje: május 01-től – szeptember 30-ig naponta 09 órától – 21 óráig.
  • III. sz. parkolási zóna - Strandi parkoló övezet: Balatonföldvár Keleti strand bejáratától mindkét irányban 300 m hosszan terjedő, út melletti táblával kijelölt terület illetve a Balatonföldvár Nyugati strand előtt az út melletti táblával kijelölt terület, valamint a strand melletti parkoló. A zóna üzemideje: június 01-től – augusztus 31-ig. naponta 09 órától – 21 óráig.

A három díjfizető zónában eltérő mértékű óránkénti díjat kell fizetni.

Az I. zónában 300 Ft-ot, a II. zónában 250 Ft-ot, míg a III. zónában 250 Ft–ot.

I. zóna: piros, II. zóna: kék, III. zóna: narancssárga.

A II. zóna (kék) és a III. zóna (narancssárga) esetében, ha egész nap a zónákban parkol, napijegyet is válthat, amelynek ára a II. zónában 1250 Ft, míg a III. zónában 1000 Ft.

Az I. zónában (piros) napijegy nincs.

A díjszabások egységesen a várakozó helyeket személygépkocsival, 3.5 tonna alatti tgk-val. és (3 kerekű) motorkerékpárral igénybevevőkre vonatkoznak. 3.5 tonna feletti gépjárművel a várakozóhelyek nem vehetők igénybe.

Mentességek, kedvezmények:

Díjmentesen várakozhatnak valamennyi parkolóban – meghatározott egyéb feltételek mellett-korlátlan ideig a rendvédelmi és az OMSZ fixen szerelt megkülönböztető jelzéssel rendelkező hivatali gépjárműve,szolgálatának ellátása idejére a helyi önkormányzat gépjárművei illetve a mozgáskorlátozottat szállító gépjármű, amennyiben a gépjárműben az érvényes mozgáskorlátozott igazolvány eredeti példánya az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható módon van elhelyezve, a kétkerekű és a segédmotor-kerékpár, és a diplomáciai mentességet élvező személyek hatósági jelzéssel ellátott gépjárműve.

A földvárkártya birtokosok – külön eljárási rend szerinti jogosultság igazolás mellett – a II.--III. zónában a parkolást díjmentesen vehetik igénybe.

A parkoló díjak táblázatba foglalva:

I.sz. parkolási zóna -
Kiemelt parkoló övezet
Fesztivál tértől (Rákóczi Ferenc utca) a volt vízmű telepig (Somogyi Béla utca 26/2 hrsz.)
május 1. – szeptember 30. 9.00 – 21.00300 Ft/óraNapijegy: NINCS
II.sz. parkolási zóna -
Belvárosi parkoló: Bajcsy-Zsilinszky utca két oldalán (372 hrsz) és a Vak Bottyán utca (375 hrsz) délkeleti részén kialakított, táblával kijelölt terület.
május 1. – szeptember 30. 9.00 – 21.00250 Ft/óraNapijegy: 1 250 Ft
Városkártyával ingyenes
III.sz. parkolási zóna -
Strandi parkoló övezet
- Balatonföldvár Keleti strand bejáratától mindkét irányban 300 m hosszan terjedő, út melletti táblával kijelölt terület (Somogyi Béla utca)
- Balatonföldvár Nyugati strand előtt az út melletti táblával kijelölt terület, valamint a strand melletti parkoló (Rákóczi Ferenc utca)
június 1. – augusztus 31. 9.00 – 21.00250 Ft/óraVároskártyával ingyenesNapijegy: 1 000 FtVároskártyával ingyenes

Hírlevél A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot

Segítségre van szüksége? A Tourinform iroda munkatársai várják hívását!

+36-84/540-220

vagy írjon nekünk!