Balatonföldvári Széchényi Napok (Földvári Napok)

June 18, 2021, 2:00 PM - June 20, 2021, 8:00 PM

Kevés olyan település van hazánkban, ahol hónapra, napra, sőt órára pontosan lehet tudni az alapítás dátumát. Balatonföldvár ezek közé tartozik.

Gróf Széchényi Imre testvérével, Széchényi Viktorral az egykori Földvár pusztából építette és 1896. június 14-én délután 5 órakor nyitotta meg a Balaton déli partjának gyöngyszemévé vált Balatonföldvárt.
A városban már több évtizede ezen évforduló alkalmából a június 14-ét követő hétvégén ünnepi programokat szerveznek.
A 2021. évi rendezvény keretében kulturális és ismeretterjesztő programok szervezésével szeretnénk emlékezni és emléket állítani a települést alapító Széchényi családnak.
A háromnapos programsorozat keretében kulturális és ismeretterjesztő programokkal kívánunk emlékezni és emléket állítani a települést alapító Széchényi családnak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az itt élők jobban megismerjék az alapító családot, a település dicső múltját, ezzel is erősítve az itt élőkben a település szeretetét, lokálpatriotizmusát.
A rendezvény gazdag programkínálata a kulturális és ismeretterjesztő programokon kívül könnyed, szórakoztató kikapcsolódást kínál a helyieknek és a város vendégeinek egyaránt.


A rendezvény három beltéri programjára előregisztráció szükséges, a regisztrációs felület a https://www.szechenyinapok.hu/ honlapon elérhető!

A rendezvény beltéri programjait a hatályos szabályozás szerint kizárólag védettséggel rendelkező személyek, illetve a velük együtt érkező kiskorú gyermekek látogathatják!!!

Properties
Town: Balatonföldvár
Nature: Cultural & Informative, Festival
Free: Yes

Newsletter By subscribing to newsletter you will accept our privacy policy

Need some help? The Tourinform Office's staff are waiting for your call!

+36-84/540-220

Or leave us a message!