BALATON KLUB – KASZINÓ

Rating

Rate now!
5
30
4
2
3
1
2
3
1
6
4.1
4.119 from 5 - based on 42 opinions

A kikötőben található Balaton Klub az ország első vasbeton szerkezetű épületeinek egyike, Zielinszky Szilárd és Ray Dezső tervei alapján épült 1903-ban.

A Klub nem a nagyközönség számára készült, hanem egy kb. 6-800 tagot számláló zárt egyesület tagjainak. A Klubnak 9 szobából álló kis szállója volt, amelyet szintén csak a klub tagjai vehettek igénybe. „…a klub pezsgő élet középpontja. Az ott tartott nyári hangversenyek oly közönséget vonzanak oda, aminőt kevés fürdőhely mutathat fel az országban”- olvashatjuk a Balaton-Földvár gyógyfürdő ismertetése (1909) című kiadványban.

A Klub először vitorlásklubként működött majd a 30-as években kaszinóként. Érdekesség, hogy a Gellért tértől a balatonföldvár kikötőig hidroplánok szállították a kaszinó tagjait.

Államosítás után Hajtómű- és Felvonógyár Üdülője, majd Hajtóművek és Festékberendezések Gyárának Üdülője volt. 1995-ben önkormányzati tulajdon lett, majd értékesítették, ma magántulajdon.

2021-ben a Balaton Klub újra megnyitott és egy kiemelkedően színvonalas vendéglátó komplexumként üzemel a balatonföldvár kikötőben reggelizővel, önkiszolgáló étteremmel, kávézóval, biciklis büfével és fagylaltozóval. Az étterem befogadóképessége 100 fő. Az egység szezonon kívül is üzemelni fog. Ősztől ételkiszállítás funkcióval is bővül a szolgáltatás a környékbeli településekre.

Az emeleti részen pedig apartmanok kerülnek kialakításra.

Az üzemeltető a Balaton Klub Kft.


Attraction's properities
Town: Balatonföldvár
Földvár Card: No

Newsletter By subscribing to newsletter you will accept our privacy policy

Need some help? The Tourinform Office's staff are waiting for your call!

+36-84/540-220

Or leave us a message!